Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Mellem vennerPlakat til Die tote Stadt

Sæson 2010/2011 på Den Jyske Opera

publiceret: 19.11.2009 16:40

Den Jyske Opera har netop offentliggjort repertoireplaner for næste sæson.
Sæsonens særforestilling bliver Die tote Stadt (Den døde by), den første danske opførelse af Erich Wolfgang Korngolds opera. Den er med sin ekstremt ekspressive stil en milepæl i det senromantiske tyske operarepertoire efter Wagner og Strauss. Såvel musik som dramaturgi peger frem mod de store filmiske værker, der blev det 20. århundredes folkelige kunstart. Iscenesættelsen er overladt til instruktør og scenograf Mikael Melbye, der sammen med projektionsdesigner Wendall Harrington, lysdesigner Anja Myung Hansen og kostumedesigner Deirdre Clancy vil lægge op til endnu en stor dramatisk oplevelse. Dette hold stod bag den anmelderroste Pigen fra Vesten (august ’09), der ligeledes var en dansk førsteopførelse. Den musikalske ledelse er denne gang lagt i hænderne på en af de mest talentfulde tyske kapelmestre i den yngre generation, Alexander Joel. De ekstremt krævende hovedpartier i Die tote Stadt synges af tyske Torsten Kerl i rollen som Paul og danske Ann Petersen i rollen som Marietta. Særforestillingen opføres i Musikhuset Aarhus den 18., 21., 25. og 28. august 2010.

Efterårets turnéforestilling bliver Puccinis gennembrudsværk Manon Lescaut, fuld af genial musik, iørefaldende arier og en dramaturgisk skarphed, der skabte sensation ved uropførelsen. Faktisk blev Puccinis efterfølgende opera, La Bohème, af samtiden betragtet som en kedelig og uoriginal forestilling og spået en kort levetid på repertoiret. Den musikalske ledelse har Giordano Bellincampi alternerende med Marcello Mottadelli. Det erfarne italienske produktionshold, Francesco Saponaro (iscenesættelse) og Alessandro Ciammarughi (scenografi og kostumer) og de fremragende internationale solister vil sørge for en enestående operaoplevelse. Manon Lescaut opføres i Musikhuset Aarhus 18.-27. november 2010.

Med Barberen i Sevilla opnåede den italienske komponist Gioachino Rossini så megen succes, at han i en ung alder kunne trække sig tilbage fra det travle teaterliv og koncentrere sig om at nyde livet og dets mange glæder. Og denne livsglæde gennemsyrer hver en tone i den geniale komedie. Christopher Cowell debuterer på Den Jyske Opera, men har med stor succes iscenesat mange herlige komedier i Danmark og i udlandet, og der venter publikum en sprudlende, glad aften i teatret. For scenografi og kostumer står Bridget Kimak. Spilledatoerne for Idomeneo i Musikhuset Aarhus er 3.-12. marts 2011.

Desuden præsenterer Den Jyske Opera i samarbejde med FIGURA Ensemble urpremieren på operaen Narcissus og Ekko, der forener den klassiske græske myte med Peter Bruuns musik i en nutidig historie for børn og unge fra 10 år.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk