Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Nyhedsbrev Nr. 1

Januar 2019
August Enna malet af Krøyer

August Enna og Kleopatra

publiceret: 2.01.2019  8:40

Kender du den danske komponist August Enna? Det er langtfra sikkert. Måske kender du det smukke forspil til operaen Den lille pige med svovlstikkerne, for det bliver undertiden spillet og er også indspillet på CD’en Danske klassiske favoritter. En favorit er det nu ikke rigtig mere, men engang var August Enna faktisk utrolig kendt. Både herhjemme og i udlandet.

Han levede fra 1859 til 1939 og har skrevet en lang række operaer, som blev spillet ofte, og som havde stor publikumssucces. Og så blev Enna desværre glemt, ligesom så mange andre komponister er blevet det. Derfor er det nu utroligt spændende, at Den Jyske Opera har valgt at spille en af hans operaer, Kleopatra, som turnéforestilling. Vi får dermed lejlighed til – live – at stifte bekendtskab med én af de komponister, som har været vigtige i vores egen musikhistorie. Og tilmed er det en komponist, der skrev i et smukt og lyttervenligt musikalsk sprog med sideblik til både italiensk og tysk opera. Det er ikke tilfældigt, at Enna var så værdsat af datidens publikum.

Vi har inviteret Leif V. S. Balthzersen til at give en introduktion til den glemte succeskomponist August Enna og hans musik og samtid.

Arrangementet finder sted onsdag 20. februar 2019 kl. 19 i mødelokalet i FO-byen, Frederiksgade 78B i Århus.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk