Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Nyhedsbrev Nr. 6

November 2017
Snart har vi jul igen...

publiceret: 26.10.2017  22:50

Et år er gået og julen nærmer sig. Julekatalogerne er sendt ud, og der er julepynt på gaderne – det er på tide at komme i julestemning. Traditionen tro inviteres medlemmerne til et uformelt hyggearrangement, hvor alle, der har lyst til at slappe af med et glas gløgg og brunkager midt i forberedelserne til julen, er velkomne i mødelokalet i FO-byen.

Vi skal høre kort indslag om en af forfatterne til vore gamle julesalmer og også en historie, som denne gang er skrevet af svenske Selma Lagerlöf. Hun havde et særligt talent for underfundige beskrivelser af menneskers levemåder og dårskaber, hvilket vi kan forvisse os om i hendes mange udgivelser. Omkring år 1900 besøgte hun bl.a. Ægypten og Palæstina, og hendes religiøse interesse viser sig i både romaner og noveller. Vi skal høre en af hendes skønne legender, der med fortællende sprogbrug fremkalder mange billeder i ens sind. Det er vigtigt at holde sig i gang, både på krop og sjæl. Vi skal således også i år skærpe hjernen og være klar til den store julequiz. Husk blyant! Til de dygtigste er der heldigvis præmier.

Julehyggen afsluttes traditionelt med en koncert på storskærm med et udvalgt af populære italienske sange som ”Mattinata”, ”Parla piú piano”, ”Catari’ (Core ’ngrato)” og endelig det nummer, der utvivlsomt må være en af verdens mest populære canzoni – sangen ”Torna a Surriento” af Ernesto de Curtis. Koncerten, der har titlen Dolce vita, er optaget på det smukke, intime Teatro Carignano i Torino. Solisten er den altid tiljublede tyske tenor, Jonas Kaufmann.

Arrangementet finder sted lørdag 2. december kl. 14.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk