Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Nyhedsbrev Nr. 6

November 2018
Anaïs Constans

Richard Strauss’ orkesterværker

publiceret: 27.10.2018  9:40

Den flotte, farvestrålende og følelsesladede senromantiske musik er blevet populær, og Richard Strauss er en af de største komponister fra perioden. Med bogen Richard Strauss’ orkesterværker. En brugsanvisning, skrevet af Leif V.S. Balthzersen, får vi for første gang en dansk lytteguide til musikelskere, der vil dykke ned i Strauss’ komplekse musikunivers.

Musikken fulgte Strauss hele livet. Blandt hans mange or­kesterværker står berømte tonedigte som Don Juan, Till Eulenspiegel, Tod und Verklärung, Also sprach Zarathustra og Alpesymfonien centralt i bogen, men flere andre orkesterværker, solokoncerter og symfonier præsenteres også. /p>

Bogen er en letforståelig guide til større oplevelser af Richard Strauss’ værker, og læseren kan følge med i musikken samtidig med læsningen. Forfatteren opfordrer også læseren til at lytte live, da mange af Strauss’ raffinementer ofte først rigtigt høres i koncertsalen.

Foreningens medlemmer kan bestille Strauss-bogen til favorabel rabatpris på 100 kr. (normalprisen er 200 kr.). Den kan afhentes i forbindelse med foreningens arrangementer i FO-byen eller fås tilsendt med posten mod et forsendelsesgebyr på 40 kr. Bestillingsfristen er 10. december.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk