Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Mellem vennerGiordano Bellincampi

Giordano Bellincampi ny chefdirigent i Duisburg og i Milano

publiceret: 4.08.2011 16:40

Den Jyske Operas chef Giordano Bellincampi er udnævnt til ny chefdirigent for Duisburger Philhamonikerne og for orkestret I Pomeriggi Musicali i Milano med tiltrædelse i september 2012. Det kommer ikke som en overraskelse, at Giordano Bellincampi nu skifter scener. I marts offentliggjorde Bellincampi, at han, efter at have varetaget chefposten siden 2005, har valgt ikke at forlænge sin kontrakt med Den Jyske Opera.

Frem til Bellincampis fratræden på Den Jyske Opera den 30. april 2013 dirigerer han i Duisburg 6 koncertserier, herunder en stor gallakoncert i anledning af operahusets 100 års jubilæum, mens der i Milano i første omgang kun er blevet plads i kalenderen til 2 koncertserier. I begge orkestre intensiveres omfanget af samarbejdet efter Bellincampis fratræden på Den Jyske Opera. ”Jeg vil gerne understrege, at jeg naturligvis fortsat og på fuld kraft har mit primære virke som operachef på Den Jyske Opera frem til maj 2013. Det har været mig magtpåliggende at sikre, at forpligtelserne i begge orkestre frem til min fratræden på Den Jyske Opera stadig muliggør den bedst tænkelige drift af operaen og en harmonisk aflevering til min efterfølger. Desuden ser jeg frem til at sætte et markant kunstnerisk punktum i min sidste sæson på Den Jyske Opera samt takke hele Den Jyske Operas publikum, både på landsturné og i Musikhuset Aarhus” - udtaler Giordano Bellincampi.

Bestyrelsesformand Dan Boyter udtaler: ”Det er en stor glæde for os alle på Den Jyske Opera, at Giordano Bellincampi nu tilknyttes disse prominente kulturinstitutioner i Tyskland og Italien. Den Jyske Opera har en stærk international profil, også takket være Bellincampis virke hos os, og denne position giver os det bedst tænkelige udgangspunkt for videre udvikling med en ny operachef efter 2013. Samtidigt er vi i bestyrelsen i tæt dialog med Giordano Bellincampi om forløbet i denne overgangsfase, og vi har fuld tillid til, at operaen frem til Bellincampis afgang fortsat vil have en stærk og synlig operachef. Jeg ønsker Giordano Bellincampi et stort tillykke med udnævnelserne”.

I november 2011 afslører Den Jyske Opera, hvilke forestillinger Giordano Bellincampi dirigerer i sæson 2012-13. Foreløbig kan publikum glæde sig til en spændende sæson 2011-12 på Den Jyske Opera tilrettelagt af Giordano Bellincampi med uropførelsen af en ny dansk opera Snehvides Spejl i august i Musikhuset Aarhus, Verdis Trubaduren på turné i efteråret med Bellincampi på dirigentpodiet ved samtlige forestillinger i hele landet og endelig Mozarts Don Juan, som også skal på landsturné.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk