Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Mellem vennerGiordano Bellincampi

Hæderspris til Bellincampi

publiceret: 29.08.2008 13:00

Giordano Bellincampi, modtog onsdag Dansk Musikerforbunds hæderspris.

I begrundelsen for hædersprisen og de 40.000 kr., der følger med, hedder det: "Det aftvinger respekt, at Giordano Bellincampi forener så mange af musiklivets funktioner og roller og stadig får det til at lykkes på sin særlige, runde måde. Ikke mindst for sit kæmpe arbejde og sine høje standarder i alt han arbejder med rent musikalsk, får han DMF's hæderspris."

Den 43-årige chef for Den Jyske Opera er oprindelig uddannet basunist, og som sådan arbejdede han i Tivolis Harmoniorkester og DR's Bigband. Senere er han sprunget ud som dirigent bl.a. for Sjællands Symfoniorkester og Det Kgl. Kapel, og er i dag i gang med en blomstrende international dirigentkarriere. I 2004 blev han ansat på Den Jyske Opera med det udtrykkelige krav, at han fik operaens økonomi bragt i orden. Projektet er lykkedes så godt, at Den Jyske Opera har forlænget kontrakten med Bellincampi til 2013. Bellincampi fungerer tillige som formand for Kunstrådets musikudvalg.

Dansk Musiker Forbunds Hæderspris tildeles hvert år en udøvende musikere eller et orkester, der har spillet en stor rolle i det danske musikliv. Det være sig musikalsk, politisk, uddannelsesmæssigt, kollegialt, internationalt eller lokalt - musikere, der på den ene eller anden måde har forbedret mulighederne for eller inspireret andre musikere. Derfor bliver prisen også kaldt kollegernes pris. Tidligere modtagere af Dansk Musiker Forbunds hæderspris er bl.a.: Henrik Goldschmidt (2004), Svend Asmussen (2003), Sjællands Symfoniorkester (2000), Kashmir (1999) Morten Zeuthen (1996), Flemming Bamse Jørgensen (1998) og TV2 (1994).

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk