Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Mellem venner
Elīna Garanča

Elīna Garanča som Carmen i Riga

publiceret: 9.10.2007 10:20

Deltagerne i foreningens operatur til De Baltiske Lande har været vidner til en begivenhed, der har givet genklang i hele operaverdenen. Vi har nemlig i Riga overværet en sensationel opsætning af Carmen med den verdensberømte unge mezzosopran, Elīna Garanča. Den lettiske sangerinde har ønsket at føje Carmen til sit i forvejen ret omfattende repertoire og valget af Nationaloperaen i Riga var ikke et tilfælde. Garanča blev født i byen og opvokset dér. I Riga begyndte hun sin uddannelse på Musikakademiet hos professor Sergei Martinov. Og det var byens fornemme operahus, der var rammen om hendes operadebut: Rosina i Barberen i Sevilla.

Forestillingen blev modtaget med stor begejstring og jubel af publikummet. Handlingen udspilles på Cuba, men den mesterlige iscenesættelse er så konsekvent realiseret, at aktualiseringen derfor er helt i komponistens ånd. Garanča sang Carmen med glød og lidenskab. Hendes sensuelle, fløjlsbløde mezzosopran var perfekt til rollen. Hun så fantastisk ud i de farverige dragter, hun kunne agere, spille og danse. Ved sin side havde hun de fornemste udenlandske og lettiske sangere, som blev hentet fra udlandet, hvor de gør international karriere. Således blev Don José sunget af den italienske tenor Valter Borin, prisvinderen af Ferruccio Tagliavinis internationale sangkonkurrence i Graz. Micaëla blev sunget af den lettiske sopran Kristine Opolais, som har sunget på mange europæiske operascener og til næste år debuterer på La Scala. Den lettiske baryton Egil Silins, som er hyppig gæst i operahusene i Wien, Berlin, Milano, Barcelona og London, sang bokseren (!) Escamilio. Elīna Garančas mand, den fremadstormende unge dirigent Karel Mark Chichon, dirigerede forestillingen.

Nedenunder er nogle billeder fra premieren i Riga. Klik på billedet for at se det i fuld størrelse.

Elīna Garanča med sin mand og sin moder
Elīna Garanča som Carmen
Elīna Garanča som Carmen
Elīna Garanča som Carmen
Elīna Garanča som CarmenDen 21. oktober modtager Elīna Garanča sammen med bl.a. Montserrat Caballé og Simon Keenlyside den tyske klassiske musikpris ECHO Klassik. I fjorten år har Det tyske Phono-Akademie tildelt ECHO prisen i 21 kategorier. Garanča modtager prisen i kattegorien årets sanger. Den tyske TV-kanal ZDF transmitterer prisoverrækkelsen. Udsendelsen, der har titlen Echo der Stars, begynder kl. 22.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk