Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringBjörk som Selma i Dancer in the Dark

"Dancer in the Dark" bliver til ny dansk opera

publiceret: 24.05.2007 11:50

Instruktøren Lars von Triers musical Dancer in the Dark, der i år 2000 vandt De Gyldne Palmer på filmfestivalen i Cannes, bliver nu til en ny dansk opera. Det Kongelige Teater oplyser, at det har truffet aftale med komponisten Poul Ruders om at skrive en opera, hvor sopranen Ylva Kihlberg overtager Björks rolle fra filmen og synger hovedpartiet som Selma. Den svenskfødte Ylva Kihlberg er et alsidigt talent, der debuterede på Det Kongelige Teater i år 2000. Hun har bl.a. medvirket i flere af Wagners operaer, men har også sunget i flere rockbands.

Operaen får premiere på teatrets gamle scene i sæsonen 2010-11. Poul Ruders siger, at Dancer in the Dark er den emotionelt stærkeste film, han har set. - Da jeg vaklede ud af biografen, vidste jeg, at dette var det ultimative oplæg til en ny opera - Universelt og vedkommende til alle tider - fortæller han i en pressemeddelelse.

Poul Ruders betragtes som en fremtrædende fornyer af operagenren, og Dancer in the Dark bliver den fjerde opera, han skal lave musikken til. Af de tre første blev især Tjenerindens fortælling en stor succes, både herhjemme og på udenlandske scener.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk