Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Mellem vennerPlakat til Den flyvende Hollænder

Sæson 2008/2009 på Den Jyske Opera

publiceret: 15.04.2008 22:40

Den Jyske Opera har netop offentliggjort repertoireplaner for næste sæson. Sæsonens særforestilling bliver Den flyvende Hollænder, skrevet og komponeret af Richard Wagner og uropført i Dresden i 1843 med Wagner selv som dirigent. Med denne opera fortsætter Den Jyske Opera sin tradition med at opføre Wagners store værker. Hermed lægger den op til en både dramatisk og musikalsk fængslende indledning på sæson 2008/2009, præsenteret af et tophold bestående af de bedste kræfter på såvel som bag scenen; ikke mindst i skikkelse af instruktøren og multi-kunstneren Peter Langdal, der skal stå for iscenesættelsen. Giordano Bellincampi står selv for den musikalske ledelse af operaen.

De seks store partier i Den flyvende Hollænder varetages af en stærk besætning med nogle af tidens bedste nordiske kræfter. John Lundgren synger Hollænderen, Sten Byriel Daland, og Majken Bjerno Senta. Jens Krogsgaard optræder som Erik og Mette Ejsing som Mary, Sentas amme. I den lille men meget vigtig rolle som Styrmanden kommer vi til at opleve David Danholt. Endvidere medvirker et stærkt udvidet Den Jyske Operas Kor og Aarhus Symfoniorkester.

Efterårets turnéforestilling bliver Mozarts udødelige opera Tryllefløjten. Med sin eventyrlige handling og iørefaldende musik er Tryllefløjten en af repertoirets absolutte favoritter, der taler til alle store som små. Tryllefløjten bliver præsenteret i en ny produktion af Kasper Wilton. For den musikalske ledelse står den enestående svenske kapelmester Stefan Solyom.  Han vil stå i spidsen for et fremragende hold solister, såsom Jens Bové/Petri Lindroos/Jakob Christian Zethner som Sarastro, David Danholt/Jakob Næslund Madsen som Tamino, Susanne Elmark/Ekaterina Michailova som Nattens Dronning, Aileen Itani/Kristine Becker Lund som Pamina og Joachim Knop/Jens Søndergaard som Papageno. Desuden Den Jyske Operas Kor og de fem landsdelsorkestre. Tryllefløjten kan opføres i Århus 13.-16. november 2008.

Elskovsdrikken er en herlig løssluppen og ægte italiensk komedie om ung kærlighed fra mesteren Donizetti. Denne populære italienske opera er besat med et stjernespækket solisthold med Elsebeth Dreisig og Sine Bundgaard i spidsen som Adina og David Danholt og Bo Kristian Jensen som Nemorino. Herudover er forestillingen lagt i hænderne på et rent italiensk hold af kunstnerisk hovedansvarlige med chefdirigent ved Aarhus Symfoniorkester Giancarlo Andretta, instruktør Andrea de Rosa og scenograf Alessandro Ciammarughi i spidsen. Endvidere medvirker Den Jyske Operas Kor og de fem landsdelsorkestre. Med Elskovsdrikken kan publikum således glæde sig til en stor musikalsk oplevelse, når Den Jyske Opera indbyder til en lys og smilende aften med en dejlig og lystig italiensk opera. Operaen opføres i Århus 28. - 31. januar 2009 og derefter på turné.

Den 6. marts 2009 vil Den Jyske Opera i samarbejde med Viborg Teater og Det Jyske Ensemble præsentere en verdenssensation: uropførelsen af Jeppe på Bjerget af Bent Lorentzen med libretto af Vilhelm Topsøe. Holbergs elskede komedie er helt oplagt som forlæg til en opera, og Bent Lorentzen har over flere årtier vist, at ny dansk musikdramatik både kan appellere til et stort publikum og vise nye veje i operaens verden. Med Guido Paevatalu i titelrollen sikres publikum en morsom og tankevækkende oplevelse i baronens (eller er det baronessens?) seng!

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk