Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Mellem vennerPlakat til Pigen fra Vesten

Sæson 2009/2010 på Den Jyske Opera

publiceret: 27.11.2008 21:40

Den Jyske Opera har netop offentliggjort repertoireplaner for næste sæson.
Sæsonens særforestilling bliver Pigen fra Vesten (La fanciulla del West), den første danske opførelse af Puccinis opera. Både på og bag scenen stiller Den Jyske Opera til lejligheden med et enestående hold af internationalt anerkendte kræfter. Holdet føres an i de tre hovedpartier af de internationale stjerner Francesca Patanè, Mark Delavan og Antonello Palombi, der for første gang skal stå på en dansk scene sammen. Det kunstneriske ansvar for Pigen fra Vesten varetages af den vidtfavnende og talentfulde Mikael Melbye, mens det musikalske ansvar lægges i Puccini-eksperten Giordano Bellincampis egne kyndige hænder. Særforestillingen opføres i Musikhuset Aarhus den 19., 22., 24. og 26. august 2009.

Efterårets turnéforestilling bliver Verdis La Traviata, som utvivlsomt er én af operapublikummets favoritter, og Den Jyske Opera ser frem til at give et bud på denne evigt aktuelle historie om ulykkelig kærlighed og moralske kvaler. Giordano Bellincampi har den musikalske ledelse alternerende med Marcello Mottadelli. Instruktøren Olivia Fuchs og scenografen Niki Turner vender tilbage med endnu en opera af Verdi (efter Rigoletto i sidste sæson) og der vil vente publikum en festlig og rørende aften i selskab med Verdis udødelige musik. La Traviata opføres i Musikhuset Aarhus 11. - 14. november 2009.

Idomeneo, kongen af Kreta er en mytologisk og stærkt dramatisk fortælling med musik af Mozart, hvis musik anses for at høre til mesterens ypperste frembringelser. Fortællingen forløses i denne nyproduktion af erfarne Klaus Hoffmeyer, så der er god grund til at forvente en stor teateroplevelse. Tobias Ringborg følger op på sin store succes på dirigentpodiet med Faust i foregående sæson. Birgitte Mellentin står for scenografi. Spilledatoerne for Idomeneo i Musikhuset Aarhus er 5.-12. februar 2010.

Noas Ark er en forestilling for børn, der fortæller den bibelske myte om syndflod og overlevelse i fabulerende, musikalsk form. Saint-Saëns fantasifulde orkesterværk Dyrenes Karneval er arrangeret for slagtøj, som har utallige udtryksmuligheder: Vi møder brølende løver, tunge elefanter, statelige giraffer, langsomme skildpadder og ikke mindst nogle meget aktive høns. Ord, musik og skuespil smelter sammen til en hjertevarm og humoristisk fortælling om venskab, respekt, samarbejde og ikke mindst omsorg for naturens egne mirakler. Makkerparret Birthe Bonde Niilonen og Birgitte Holt Nielsen står for denne produktion.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk