Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Mellem vennerThe Picture of Dorian Gray

Ny sæson om kærlighed og galskab på Den Jyske Opera

publiceret: 10.4.2013 11:40

Den Jyske Opera har netop offentliggjort repertoireplaner for sæsonen 2013/2014.

I august 2013 præsenterer kompagniet The Picture of Dorian Gray, en koreografisk opera skrevet af Thomas Agerfeldt Olesen og baseret på Oscar Wildes roman:  en moderne narcissus-myte fortalt med gotiske, uhyggelige indslag, uforklarlige begivenheder, foruroligende stemninger, opiumshuler og tyk londontåge. Operaen er instrueret af Marie Brolin-Tani og den musikalske ledelse er lagt i hænderne på Joachim Gustafsson, der senest dirigerede uropførelsen af Niels Marthinsens Snehvides Spejl på Den Jyske Opera i 2011.
Særforestillingen opføres i Musikhuset Aarhus den 22., 24., 26. og 28. august 2013.

Turnéforestillinger bliver Katja Kabanova og Lucia di Lammermoor. Janaceks mesterværk har aldrig tidligere været opført i Danmark (bortset fra en TV-opførelse i 1971). Operaen er baseret på skuespillet Stormen af én af Ruslands største dramatikere, Alexander Ostrovskij.  Den får Danmarks premiere 3. oktober 2013 i Alsion, Sønderborg. Derefter turné til og med 30. november 2013. I Musikhuset Aarhus opføres operaen i Store Sal 15.-19. november 2012. Den tjekkiske dirigent Jaroslav Kyzlink, der også dirigerede den Reumert-vindende opsætning af Die tote Stadt (2010) på Den Jyske Opera, står i orkestergraven. Annilese Miskimmon instruerer værket og Nicky Shaw er forestillingens scenograf.

Gaetano Donizetti er en af Italiens største operakomponister, og hans mesterlige stil kunne opleves i Den Jyske Operas opførelse af Elskovsdrikken i 2009. Lucia di Lammermoor er måske hans mest kendte opera. Den  er baseret på en bestseller af den skotske romanforfatter sir Walter Scott. Operaen har premiere 5. marts 2014 i Musikhuset Aarhus og vises på turné indtil 12. april 2014. Isabella Bywater iscenesætter værket og Martin André har ansvar for musikken.

Endelig byder sæsonen på en danmarkspremiere af Don Quichotte - en fransk opera af en af de største operakomponister, Jules Massenet. Den kaldes en heroisk komedie og er baseret på historien om den gale ridder Don Quixote fra den store spanske roman af samme navn af Miguel de Cervantes. Operaen vises som særforestiling i Musikhuset Aarhus 17.-27. august 2014. For instruktionen står Annilese Miskimmon, for scenografien Nicky Shaw og for den musikalske ledelse Jérôme Pillement, en erfaren dirigent i det franske repertoire.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk