Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Mellem vennerNy sæson på Den Jyske Opera

Sæson 2021-2022 på Den Jyske Opera

publiceret: 19.11.2020 12:20

Den Jyske Opera inviterer til en ny sæson fuld af latter og fest men også bevægelse og eftertanke. Det bliver en sæson, hvor ét af dansk histories ukendte kapitler bliver undersøgt i den nyskrevne kongelige skandale Inkognito Royal af danske Karsten Fundal. Det er også en sæson, hvor Verdis Aida – den storslåede fortælling om to ulykkeligt elskendes tragiske skæbne – sættes op på første gang på Den Jyske Opera. Sidst men ikke mindst er det en sæson, der inviterer publikum med til festen i Den Jyske Operas 75 år jubilæumsforestilling med Lehárs operette Greven af Luxembourg på dansk, der i en gennemskrivning af Philipp Kochheim serverer det bedste fra Lehárs charmerende univers.

Inkognito Royal
En kongelig skandale om Kong Frederik d. 8.s død I august 2021 kan publikum opleve verdenspremieren på Inkognito Royal – en kongelig skandale af den danske komponist Karsten Fundal (f. 1966). Inkognito Royal handler om de mystiske omstændigheder omkring Kong Frederik d. 8.s død i Hamborg 1912. Her forlader kongen sit hotel inkognito og bliver 45 minutter senere fundet døende på en gade, der ligger op ad Hamborgs bordelkvarter… Philipp Kochheim er idémanden bag forestillingen og har arbejdet med mysteriet om Kong Frederik d. 8.s død mere eller mindre siden, han tiltrådte som operachef på Den Jyske Opera i 2017. Han undrede sig dengang over, hvor få danskere der kender til historien om Kong Frederik d. 8.s død, mens det i Tyskland er en velkendt historisk begivenhed. Den danske komponist Karsten Fundal er kendt for at arbejde med mange forskellige stilarter og genrer. Han har senest været indstillet til en Nordisk Råds musikpris i 2020 for sit samarbejde med sampleduoen Den Sorte Skole, ligesom han i 2014 blev nomineret til en Oscar for Bedste filmmusik i Joshua Oppenheimers The Act of Killing. Dette er imidlertid hans første opera, som bliver den fjerde opera i Den Jyske Operas Danske Serie.

Aida - Kærlighedens højforræderi
Til efteråret 2021 kommer en af operahistoriens største klassikere på turné – nemlig Verdis Aida. Den ulykkelige historie om to elskende – den etiopiske prinsesse Aida og den egyptiske feltherre Radamés – er om nogen blevet synonym med italiensk ’grand opera’. Det er første gang, at Aida opføres af Den Jyske Opera og forestillingen forener her betagende scenografi, flamboyante kostumer og lidenskabelig musik, som kun Verdi kan skrive det. I Aida medvirker nogle af tidens store internationale operastjerner i et dobbeltbesat hovedrollecast, og musikken spilles af landets symfoniorkestre med den svenske dirigent Jakob Hultberg i front, mens tyske Ronald Schwab instruerer.

Greven af Luxembourg -
Proformaægteskab og ægte kærlighed i feststemt jubilæumsforestilling

Det bliver en forestilling fuld af festligheder for og med publikum, når Den Jyske Opera fejrer 75 års fødselsdag i Franz Lehárs vittige og charmerende operette-univers. I Greven af Luxembourg forenes alle kræfter i huset, hvor bl.a. operachefen instruerer, musikchefen dirigerer og rollerne indtages af Den Jyske Operas Kor. Forestillingens handling er på bedste operettefacon det rene nonsens: En kvinde gifter sig med en mand, som hun ikke må se og forelsker sig bagefter i ham uvidende om, at de allerede er gift. Kedeligt bliver det bestemt ikke! Franz Lehár har skrevet nogle af de mest ikoniske operetteværker og i Philipp Kochheims gennemskrivning af værket, kommer der helt sikkert til at være Lehár-hits, som publikum kan synge med på.

Digital præsentation til teaterforeninger
Den nye sæson præsenteres i weekenden d. 20.-22. november på det årlige teaterforeningsseminar. Normalt mødes landets 68 frivilligt arbejdende teaterforeninger og indkøber kvalitetsopera og -teater til små og store spillesteder i hele landet, men på grund af COVID-19 foregår weekendens seminar virtuelt.

Billetsalg åbner i foråret 2021
Billetter til den kommende sæson kan købes i foråret 2021. Det gælder både på landets forskellige spillesteder og i Musikhuset Aarhus.

Sæsonprogrambogen 2021-22, der med sine mere end 100 siders portrætter og artikler udfolder den kommende sæsons operaoplevelser, er bleet lanceret. Den kan hentes gratis på landets spillesteder.
 Onlineudgave hentes via vedlagte link

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk