Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Mellem vennerAnnilese Miskimmon

Ny chef for Den Jyske Opera udnævnt

publiceret: 18.04.201 16:20

Den Jyske Opera har onsdag 18. april på et pressemøde præsenteret 38-årige Annilese Miskimmon som ny operachef for Den Jyske Opera. Kontraktperioden er indgået med virkning fra 1. september 2012 til og med 31. august 2017.

Annilese Miskimmon er pt. bosat i Irland, hvor hun de seneste 8 år har været chef for den turnerende opera Opera Theatre Company, Ireland. Sideløbende har hun haft en omfattende international karriere som sceneinstruktør. Opera Theatre Company, Ireland, er i årene med Miskimmon som chef vokset til Irlands største operakompagni og af Opera Now magasinet benævnt som ”Ireland’s premier opera company”. Annilese Miskimmon blev udvalgt i et felt af ikke færre end 48 danske og internationale ansøgere.

Bestyrelsesformand Dan Boyter er med valget af Annilese Miskimmon sikker på, at Den Jyske Opera fastholder og udvikler sin position som hele Danmarks nationalopera. ”Vi skal fortsat opføre store musikdramatiske forestillinger for et bredt publikum over hele landet, men også producere store særforestillinger på internationalt niveau”, understreger Dan Boyter.

Den Jyske Opera med valget af Annilese Miskimmon som ny operachef har lagt vægt på igen at få en operachef med en international kontaktflade. Bestyrelsen har i sin kontrakt med Annilese Miskimmon aftalt, at den kommende operachef får mulighed for at påtage sig eksterne instruktøropgaver i ind- og udland sideløbende med chefjobbet. Dette er sket i erkendelse af, at hendes internationale kontakter er af stor værdi for Den Jyske Operas fortsatte udvikling. ”Hvis vi ønsker, at Den Jyske Opera forsat skal være internationalt orienteret, er det vigtigt, at også operachefen kommer uden for landets grænser og er en aktiv del af operaverdenen internationalt”, siger Dan Boyter, men understreger samtidig, hvor vigtigt det er, at operachefen er chef også i det daglige. Det er derfor planen, at Annilese Miskimmon vil bosætte sig i Danmark.

”Det er en stor ære at blive betroet ledelsen af en af Danmarks vigtigste kulturinstitutioner”, udtaler Annilese Miskimmon og tilføjer: ”Den Jyske Opera er og skal fortsat være hele Danmarks nationalopera og jeg ser frem til at tilrettelægge min første sæson 2013-14.”

Den Jyske Operas nuværende chef Giordano Bellincampi fratræder den 30. april 2013 og tiltræder desuden sine nye stillinger som chefdirigent for Duisburger Philhamonikerne og for orkestret I Pomeriggi Musicali i Milano i september 2012. Overgangsperioden med to operachefer fra september ’12 til april ’13 vil give gode betingelser for den bedst tænkelige drift af operaen og en harmonisk overdragelse af arbejdet til Annilese Miskimmon. Giordano Bellincampi er formelt øverste chef indtil sin fratræden, mens Miskimmons hovedopgave vil blive at planlægge de kommende sæsoner.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk