Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkring
Stig Fogh Andersen som Tristan

Sæsonen 2008-09 på Den Kongelige Opera

publiceret: 9.03.2008 13:20

Den Kongelige Opera har offentliggjort repertoiret for den kommende sæson. Der venter det danske operapublikum et meget alsidigt og ambitiøst program med tre af operalitteraturens hovedværker blandt syv premierer: Richard Strauss’ Rosenkavaleren, Richard Wagners Tristan og Isolde og Alban Bergs Wozzeck.
Den nye sæson ser således ud:

PREMIERER:
Rosenkavaleren er en co-produktion med Finlands Nationalopera i Helsinki og Hamburg Operaen, skabt af den schweiziske instruktør og scenograf Marco Arturo Marelli, der viser tidens umærkelige og ubønhørlige gang i et kæmpespejl over scenen, hvor gulvet bevæger sig en anelse – hele tiden. Ann Petersen synger titelpartiet over for den unge tyske bas Lars Woldt som baron Ochs, mens Hanne Fischer og Elisabeth Jansson på skift synger Octavian. Michael Schønwandt dirigerer.

Stig Fogh Andersen skal efter Wagners Götterdämmerung i Esbjerg til august sætte Tristan og Isolde op. Han synger også selv titelrollen sammen med Irene Theorin, som allerede til sommer synger Isolde i Bayreuth. Samtidig synger Johnny van Hal i et af de allersværeste partier over for Tina Kibergs Isolde. Den tjekkiske maestro Jiri Kout dirigerer.

Alban Bergs Wozzeck er en co-produktion med Covent Garden i London, iscenesat af Keith Warner. Den skrækindjagende musikdramatik dirigeres af Michael Boder, der debuterede med »Wozzeck« i 1995 i Wien og kommer til København igen om to år for at dirigere »Lulu«. John Lundgren synger i titelpartiet om et menneske, der presses ud over kanten. Blandt andre medvirkende er Johnny van Hal, Tina Kiberg og Ylva Kihlberg.

Barokopera er repræsenteret med et værk i verdensklasse. Händels Partenope, der har roller til hele to kontratenorer, opføres med de samme hovedkræfter som skabte Julius Cæsar-succesen tilbage i 2002: kontratenoren Andreas Scholl, Tuva Semmingsen og Inger Dam-Jensen. Francisco Negri sætter i scene, og Lars Ulrik Mortensen dirigerer.

Årets danske urpremiere bliver Bo Holtens opera over P.O. Enquists roman Livlægens besøg om trekantdramaet mellem den tyske livlæge Struensee, den gale Kong Christian VII og dronning Caroline Mathilde. Dette stykke danmarkshistorie skulle ligge lige for Bo Holten, som bevæger sig mellem gammel og ny musik. Johan Reuter bliver Struensee, Gert Henning-Jensen kong Christian VII, Sten Byriel Høegh-Guldberg, Tuva Semmingsen Caroline Mathilde og Gitta-Maria Sjöberg enkedronningen.

Sæsonens sjette premiere bliver verdenspremiere på Benjamin Brittens oprindelige partitur til Lucretia. Britten-specialisten Steuart Bedford dirigerer, og iscenesættelsen bliver debut for den 32-årige Veronika Kær, der ifølge operachefens er »unik og mærkelig ud fra dansk teaters målestok, fordi hun arbejder med det sanselige«. Randi Stene synger titelpartiet.

Sidste nyt er sæsonens tredje co-produktion med Rossini-farcen Tyrken i Italien, som udlånes fra Covent Garden, er sat i scene af franskmanden Patrice Caurier og belgieren Moshe Leiser, dirigeres af Giancarlo Andretta og får Henriette Bonde-Hansen som Fiorilla og den internationale bas Alessandro Corbelli som Geronio.

REPREMIERER:
Der er 5 repremierer: Don Carlos, La traviata, Brødrene Løvehjerte, Den glade enke og Figaros bryllup, den sidste også på turné.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk