Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringPlacido Domingo

Domingo vil synge Rigoletto

publiceret: 15.08.2010 21:30

Placido Domingo vil til efteråret synge Verdis Rigoletto i Kina. Operaens berømte tenorparti, som Domingo har sunget ofte, men efterhånden for længe siden, er nu for højt og stemmemæssigt let for Domingo. Rigoletto er operaens krævende barytonparti. Domingo har i den forløbne sæson sunget et andet af Verdis barytonpartier, Simon Boccanegra på Statsoperaen i Berlin, på La Scala i Milano, i koncertuddrag på The Met i New York og senest på Londons Covent Garden. Men Domingo mener, at hans tenorstemme er blevet endnu tungere med hovedvægten en tone eller to par yderligere nedad på skalaen. Nu vil han synge den stakkels hofnar Rigoletto, og det kan blive spændende på mere end én måde. Kan han klare dybden? Måske. Domingos stemme har næsten altid haft en svag barytonal klang. Hans scenedebuterede i 1957 i Manuel Fernández Caballeros zarzuela Gigantes y Cabezudos, hvor han netop sang en barytonrolle. Først med rollerne som Alfredo i opførelserne af La Traviata i 1961 i Monterrey, Mexico samt Arturo i Lucia di Lammermoor samme år i Dallas, USA, skiftede han for alvor til tenorrepertoire.

Det er et godt sted at afprøve partiet i Beijing, hvor prøverne begynder om kort tid, men Domingo nøjes ikke med Kina. Han vil nemlig til september også synge Rigoletto i Mantova, som Verdi henlagde operaen til. I den italienske by fremviser man endda lejemorderen Sparafuciles hus, selvom denne aldrig har eksisteret.

Akkurat som i optagelsen af Tosca i Rom i 1992 skal Rigoletto optages on location, på de "rigtige" spillesteder, og operaen skal fordeles over to spilledage og sendes internationalt i tv. Det bliver den 4. og den 5. september og dirigenten bliver naturigvis Zubin Mahta, som også dirigerede Tosca og de tre tenorers koncerter, og som altid er med på den slags. Det italienske fjernsyn RaiUno og det østrigske ORF2 vil transmittere operaen live. (kilde: Opera News)


Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk