Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringRichard Wagner

Festspillene i Bayreuth på dvd

publiceret: 5.09.2009 11:20

Wagner Festspillene i Bayreuth og det britiske pladeselskab Opus Arte vil i fremtiden stå for udgivelsen af cd’er, dvd’er, blue-ray og tv-film fra feststspillene. I november udsendes hele Nibelungens ring, dirigeret af vor tids førende Wagner-dirigent Christian Thielemann, på 14 cd’er. Den blev optaget i 2008 med Michelle Breedt, Albert Dohmen, Stephen Gould, Hans-Peter Konig, Linda Watson og Eva-Maria Westbroek.

Samtidig udsendes på dvd denne sommers optagelse af Tristan og Isolde dirigeret af Peter Schneider og sat i scene af Christoph Marthaler. De to titelpartier synges af amerikaneren Robert Dean Schmidt og Den Kongelige Operas svenske sopran, Irene Theorin. Forleden så 40.000 mennesker på storskærm denne optagelse på Bayreuths festsplads. Katharina Wagners opsætning af Mestersangerne i Nürnberg blev indspillet sidste år og har allerede denne sommer været at få i festspillenes egen indpakning. Den udsendes også til vinter, men da med undertitler på flere sprog. BF Medien, som står for festspilenes sideproduktioner, og Opus Arte, der startede som officiel udgiver af opera-og balletopførelserne fra Covent Garden i London, har planlagt dvd-udgivelserne flere år frem i tiden. I 2010 kommer Valkyrien af Dorst/Thielemann, derefter kun et år efter premiereforestillingerne i Bayreuth i 2011 Lohengrin (Neuenfels/Nelsons), i 2012 Tannhäuser (Baumgarten/Hengelbrock), i 2013 - Wagners 200 år - Der Ring des Nibelungen, hvis dirigent og instruktør endnu ikke er endelig bestemt, i 2014 Der fliegende Holländer (Nübling/Thielemann) og i 2015 Tristan und Isolde (Katharina Wagner/Thielemann).

Forudsætningen er naturligvis, at alle kontrakter på forhånd kommer i hus. Parsifal, som havde premiere sidste år, udsendes ikke, da ikke alle indehavere af kunstneriske rettigheder ønsker den udsendt.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk