Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringFærgerute til Operaen

Med færgen til opera

publiceret: 8.11.2006 18:10 | opdateret: 10.11.2006 11:50

Den private milliardfond Realdania blev forrige fredag afvist, da fondens topledelse tilbød Københavns Kommune at bygge en bro fra Kvæsthusbroen til Operaen på Dokøen, et underjordisk P-anlæg ved det nye skuespilhus og en park på Kvæsthusmolen. Gavens samlede værdi lød på 525 millioner kroner. Overborgmester Ritt Bjerregaard og teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam, der ifølge Berlingske Tidendes oplysninger begge var til stede på mødet med Realdania, afslog imidlertid at modtage gaven. Ifølge flere centrale kilder informerede de to toppolitikere aldrig samtlige partier bag aftalen om færge-modellen om, at kommunen i 11. time havde fået tilbudt en gratis bro, P-anlæg og park til over en halv milliard kroner.

Klaus Bondam præsenterede i stedet i denne uge en plan for mini-færgesejlads i Københavns havn som løsningen på de trafikale problemer omkring Operaen og Holmen. Små færger med plads til mindst 100 passagerer og et større antal cykler skal fra 2008 sejle i pendulfart mellem København City og Holmen. Det Kongelige Teater mener, at pendulfærger er en dårlig løsning, oplyser direktør Michael Christiansen.

æFærgebilletten skal koste en tier. Bøde driften af de nye færgeruter og de eksisterende havnebusser skal udbydes til næste år. Derfor vil pendulfærgerne først være klar i 2008. Indtil da vil kommunen chartre erstatningsbøde og indsætte ekstrabusser mellem parkeringspladserne på Kalvebod Brygge og Operaen i forbindelse med forestillinger. Til gengæld lægges der op til, at en færgebillet skal kunne købes for en tier. Og folk, der vil til Holmen i taxi, før sandsynligvis lov til at benytte en bussluse i Prinsessegade, så turen bliver billigere end i dag, hvor al biltrafik skal køre via Kløvermarken.

Teknik- og Miljøudvalget har dog besluttet, at taxikørsel alene skal være tilladt på strækningen mellem klokken 17.00 og 01.00. Busslusen forventes at blive åbnet for taxikørsel først i det nye år.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk