Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringFigaros bryllup

Verdens bedste opera

publiceret: 20.09.2017 10:40

BBC Music Magazine har spurgt nogle af verdens førende operasangere, og dommen er klar: Mozarts forviklingskomedie Figaros Bryllup er den bedste opera, der nogensinde er blevet komponeret.

Det skriver blandt andet Plácido Domingo, Renée Fleming og Bryn Terfel under på. Med deres stemmer har de været med til at sikre operaen en plads øverst i musikhistoriens top 20 – og det i en grad, så den fik mere end dobbelt så mange stemmer som nr. 2: Puccinis La Bohème.

Flere af sangerne begrunder valget af Figaro med den dynamiske, komplicerede handling og figurenes vellykkede karaktertegning. Blandt andet siger Renée Fleming, der har stykkets grevinde Almaviva som en af sine signaturroller: »Figaros Bryllup bærer de mest menneskelige portrætter nogensinde. Lige meget hvor mange gange jeg synger operaen, bliver jeg forbløffet over, hvor lidt mennesker har forandret sig siden Mozarts tid, når det handler om relationer, og måden de manipulerer dem på«.

Figaros Bryllup havde verdenspremiere 1. maj 1786, og operaen var det første samarbejde af tre mellem Mozart og librettisten Lorenzo da Ponte. Sammen skrev de også Don Giovanni og Così fan tutte.


(kilde: Klassisk)
Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk