Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringJuan Diego Flórez

Juan Diego Flórez synger da capo på La Scala

publiceret: 25.02.2007 14:20

Operapublikum på La Scala i Milano har for første gang siden 1933 "tvunget" en sanger til at synge da capo sin arie. For 74 år siden sang den russiske bas Fiodor Chaliapin så overvældende, at publikumet krævede, at han tog sin arie om.

Den nye sensationelle begivenhed indtraf sidste weekend under forestillingen af Donizettis opera Regimentets datter, hvor den peruvianske tenor Juan Diego Flórez sang Tonios parti. Efter den berømte bravurarie Ah! mes amis, quel jour de fete i 1. akt, der i øvrigt indeholder hele 9 høje C'er, brølede kæmpebifald ud og tilskuerne tillod ikke dirigenten at fortsætte operaen, før tenoren gentog arien forfra.

Flórez sang for nylig Tonios parti pø Covent Garden i London, og modtog 8 minutters lange bifald for fremførelse af arien, dog uden at han blev nødt til at synge den én gang til. Det er ikke første gang, den charmerende peruvianer synger Tonios arie da capo i en forestilling. I en opsætning af La Fille du Regiment i Genova i 2005, blev han tvunget til at gentage arien i samtlige forestillinger pø Teatro Carlo Felice. Optagelse af denne forestilling kan fås på DVD. Det er DECCA, der stod for produktionen.

I begyndelse af 1900-tallet prøvede dirigenten Arturo Toscanini at opdrage La Scalas opera- og koncertpublikum til at holde op med den gamle tradition for gentagelser af operaens største hits efter særdeles fremragende sangpræstation.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk