Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringSalvatore Licitra

Tenoren Salvatore Licitra er død, 43 år gammel

publiceret: 7.09.2011 15:30

Den italienske tenor Salvatore Licitra døde mandag 5. september i Catania på Sicilien, ni dage efter at have pådraget sig alvorlige kvæstelser i et scooter-uheld. Hans død blev rapporteret på hans hjemmeside, salvatorelicitra.com. Iflg. nyhedsbureauet Reuters mistede Licitra kontrollen over sin scooter og kørte ind i en mur den 27. august om aftenen i nærheden af byen Ragusa, hvor han 3. september skulle have modtaget en hæderspris, Premio Ragusani nel Mondo. Han blev alvorligt kvæstet i hovedet og i brystet. Han kørte uden styrthjelm, som er meget almindeligt i Syditalien. Iflg. Reuters sad hans kinesiske kæreste bagpå scooteren; hun bar styrthjelm og kom ikke noget til ved ulykken.

Licitra fik sit internationale gennembrud og status som ’Pavarottis arvtager’ i 2002, da han med kort varsel blev sat på scenen i Metropolitan Operaen i New York, efter den gamle stjerne meldte afbud. Det var i Giacomo Puccinis Tosca. Mets generaldirektør, Joseph Volpe, fløj italieneren til New York med Concorde som en erstatning for Pavarottis manglende optræden. Publikum, der var stemt op til en stor Pavarotti-begivenhed, mødte Licitra med klapsalver. Hans store, varme italienske klang, der minder om Pavarottis egen, sikrede ham kæmpebifald efter arierne og en stående ovation til sidst. Derefter lå verden åben for den schweizisk-fødte tenor, som dog havde sicilianske forældre.

Salvatore Licitra blev berømt efter at have debuteret på La Scala i 1999. Han fik sin amerikanske debut som gæstesolist til en gallakoncert på Richard Tucker Music Foundation i New York i november 2001. Ud over the Met og La Scala, sang han store partier på førende operahuse verden over, herunder Wiener Staatsoper, Royal Opera i London, Den Bayerske Statsopera i München, Deutsche Oper og Staatsoper i Berlin, samt operaerne i Paris, Rom og San Francisco.

Han efterlader sig sine forældre og en lillebror.


Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk