Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringBent Lorentzen

Vor tids musik - Bent Lorentzen

publiceret: 20.01.2007 10:40

Statsbiblioteket afholder et arrangement med foredrag om Bent Lorentzen og hans operaer og i forbindelse hermed en præsentation af samlingen Vor tids musik som Statsbiblioteket har erhvervet i 2006. Foredragsholdere er redaktør, cand. mag. Mogens Andersen og projektleder, B.A. Agneta Hytten.

Bent Lorentzen er repræsenteret i denne samling bl.a. med den prisbelønnede radioopera Euridice og tv-operaen Stalten Mette, der vil blive vist som eksempler på hans omfattende operaproduktion - naturligvis sammen med en foromtale af Den stundesløse. Vor tids musiksamlingen kan benyttes på Statsbiblioteket og andre offentlige biblioteker og indeholder en unik præsentation af danske komponister og deres musik og træk af dansk musik- og mediehistorie i lyd og billede. Samlingen danner grundlag for forskningsprojektet Historien om Vor tids musik og er resultatet af mange års arkivarbejde støttet af en lang række fonde og sponsorater og foretaget i samarbejde med DRs arkiver. Se nærmere omtale på www.vortidsmusik.dk.

Studiesamlingen beskrives udførligt i en bog der er under udgivelse hos Edition Wilhelm Hansen med Mogens Andersen som forfatter. Bogen fortæller om de begivenheder, der gennem 1960'erne og -70'erne ændrede dansk kompositionsmusik, og om hvorledes dansk radio og fjernsyn spillede en afgørende rolle heri. Parallelt med bogudgivelsen udarbejdes der et undervisningsmateriale til brug for anvendelse af studiesamlingen på gymnasier, seminarier, musikkonservatorier og universiteter i samarbejde med Finn Gravesen og Agneta Hytten.

Foredraget afholdes på Statsbiblioteket i Århus lørdag d. 3. marts 2007 kl. 10. Arrangementet er åbent for alle. Der er gratis adgang, men tilmelding skal ske til musik@statsbiblioteket.dk eller på tlf. 8946 2063.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk