Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringAnna Netrebko som Aida i Salzburg

Samarbejde mellem The Met og Bolsjojteatret

publiceret: 28.11.2017 10:30

Direktørerne for The Met i New York og Bolsjojteatret i Moskva, Peter Gelb og Vladimir Urin, har givet hinanden håndslag på et samarbejde, der vil resultere i tre opsætninger, alle med den russiske diva Anna Netrebko i hovedrollerne.

»At samarbejde med dette fantastiske teater har været en livslang drøm«, siger Peter Gelb til New York Times. Strauss’ Salome, Wagners Lohengrin og Verdis Aida bliver sat op i perioden fra 2019-2022. Efter planen vil to af forestillingerne få premiere i Moskva og den tredje i New York. Den amerikanske instruktør Michael Mayer sætter Salome i scene, mens tyske Claus Guth instruerer Lohengrin og englænderen Phelim McDermott bliver ansvarlig for iscnesættelsen af Aida.

Fra russisk side har præsident Putin nikket ja til samarbejdet, der er kommet i stand efter at English National Operas tidligere kunstneriske chef, John Berry, og som i dag rådgiver Bolsjojteatret, havde præsenteret de to direktører for hinanden. Putins samtykke faldt ved et møde i Kreml med den russiske kulturminister, Vladimir Medinsky, og direktør Urin. Her løftede Urin også sløret for nye samarbejder med Operaen i Paris og La Scala i Milano.


(kilde: Klassisk)

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk