Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringHans og Grete på the Met

EMI vil udgive opera fra the MET

publiceret: 28.12.2007 17:10

Metropolitan Operaen i New York har indgået en aftale med EMI Classics om udgivelse af de højt anerkendte high-definition (HD) transmissioner på DVD. EMI har sikret sig eksklusive rettigheder til distribuering worldwide af fem forestillinger fra denne sæsons serie på i alt otte transmissioner. I den foregående sæson har The MET gennemført seks operaudsendelser i HD, som blev overværet af 325.000 mennesker i biograferne i USA, Europa og Japan. To af dem blev optaget og udgivet på DVD af Deutsche Grammophon og Decca: Puritanerne med Anna Netrebko og Eric Cutler og Eugene Onegin med Renée Fleming, Ramón Vargas og Dmitri Hvorostovskij.

Det er ellers syv år siden, der sidst blev lavet en operaoptagelse på Metropolitan Operaen. I årene 1977-2001 har man indspillet nær 50 operaer i dette berømte operahus. Covent Garden Operaen i London, som ejer det engelske pladeselskab Opus Arte, har meddelt, at den har købt rettigheder til en række optagelser fra the Met og vil distribuere dem under sit eget mærke.

The MET's aftale med EMI inkluderer følgende operaforestillinger planlagt for 2007-08 sæsonen:

▪ Humperdincks Hans og Grete med Christine Schafer og Alice Coote, sunget på engelsk i Richard Jones' iscenesættelse og Vladimir Jurowskis direktion
▪ Verdis Macbeth med Zelijko Lucic og Maria Guleghina i en nyopsætning instrueret af Adrian Noble
▪ Puccinis Manon Lescaut med Karita Mattila og Marcello Giordani dirigeret af James Levine
▪ Brittens Peter Grimes med Anthony Dean Griffey og Patricia Racette iscenesat af John Doyle og dirigeret af Donald Runnicles
▪ Puccinis La Bohème med Angela Gheorghiu og Ramon Vargas dirigeret af Nicola Luisotti.

De tre resterende operatransmissioner, Romeo og Julie, Tristan og Isolde og Regimentets datter, udkommer altså ikke på DVD. Det er ærgerligt, især for Gounods operas vedkommende, som er en fremragende forestilling. De to andre er allerede indspillet på DVD - Tristan og Isolde med Ben Heppner og Jane Eaglen fra the Met på DG og Regimentets datter med Natalie Dessay og Juan Diego Flórez fra Covent Garden på Virgin Classics (udkommer senere på foråret).

Udover selve operaforestillingerne vil udgivelserne indeholder bonusmateriale med nogle pause-interviews  produceret specielt for HD transmissioner. The Met og EMI udelukker ikke mulighed for yderligere DVD-udgivelser af andre operaoptagelser, både fra den foregående sæson og fra ældre MET-arkiver.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk