Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringAnnilese Miskimmon

Annilese Miskimmon udnævnt til chef for Den Norske Opera

publiceret: 11.12.2015 20:10

Annilese Miskimmon er udpeget som operachef for Den Norske Opera & Ballett og forlader dermed posten som operachef for Den Jyske Opera fra 2017.

Annilese Miskimmon blev ansat som operachef på Den Jyske Opera den 1. september 2012. Hun har på Den Jyske Opera instrueret den danske førsteopførelse af Katja Kabanova (’13), den prisvindende Don Quichotte (’14), den prisnominerede Jenufa (’15, coproduktion med Scottish Opera) og instruerer den anmelderroste I puritani i Musikhuset Aarhus august 2016 (coproduktion med Welsh National Opera).

Formand for Den Jyske Operas bestyrelse, Dan Boyter udtaler: Vi er stolte af, at Annilese Miskimmon nu er udpeget som operachef for Den Norske Opera & Ballett i Oslo fra 2017 og ønsker hende det bedste. Vi er naturligvis kede af at skulle sige farvel til Annilese Miskimmon, men betragter udnævnelsen som en cadeau til Den Jyske Opera - en anerkendelse af de initiativer, der er taget på Den Jyske Opera i de seneste år og de værdier og den kultur, som kompagniet og dets medarbejdere står for. Som formand for Den Jyske Opera har jeg fulgt Annileses arbejde og udvikling tæt og har altid været bevidst om hendes talent og potentiale. Vi er sammen nået langt, og Den Jyske Opera står med et godt udgangspunkt for en fortsat flot udvikling. Vi står nu med en spændende opgave foran os med at finde en ny ledelseskapacitet, så Den Jyske Opera fortsat kan skabe helt særlige operaoplevelser rundt i alle hjørner af landet for Danmarks operapublikum og ikke mindst inspirere nye publikummer til at følge os.

Den Jyske Opera har i de seneste år udviklet internationale samarbejder og netværk, som har resulteret i coproduktioner med udenlandske operahuse samt salg af forestillingen Die tote Stadt til Dallas Opera. Den Jyske Opera har præsenteret publikum for danske førsteopførelser som L’amico Fritz og Katja Kabanova og budt på ny dansk børneopera For enden af tunnellen i samarbejde med Limfjordsteatret. Indenfor publikumsudvikling har Den Jyske Opera igangsat unikke initiativer som Demokratisk Opera, BabyOperatoriet, aftener for OperaJomfruer, gratis online forestillingsprogram, ÅbenOpera og Publikumskoret. Også i forbindelse med Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad markerer Den Jyske Opera sig med to nyskrevne operaer: I foråret 2017 opføres Intet baseret på Janne Tellers prisbelønnede, danske ungdomsroman og coproduceret med Royal Opera House, Covent Garden og Glyndebourne og i samarbejde med Aarhus 2017. Og i august 2017 opføres Brødre, baseret på Susanne Biers film som en del af Bier-trilogien med bl.a. Musikhuset Aarhus og Aarhus Symfoniorkester.

Jeg er meget beæret over at være blevet udnævnt som den nye operachef for Den Norske Opera & Ballett og jeg ser frem til at begynde i Oslo i 2017 - udtaler operachef Annilese Miskimmon. Men det er med tungt hjerte, at jeg forlader Aarhus og Danmark, mine dejlige kolleger og bestyrelse, publikum, orkestre, partnere og gæstekunstnere, som jeg har været så heldig at arbejde med i de seneste år. Jeg ser frem til det sidste år sammen med Den Jyske Opera, og jeg har fuld tillid til, at bestyrelsen med Dan Boyter i spidsen vil sikre en vellykket overgang til den kommende operachef.

Den Jyske Opera går hurtigst muligt i gang med processen vedr. ansættelse af ny operachef og forventer indenfor det kommende halve år at kunne præsentere Den Jyske Operas nye operachef.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk