Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringEuridike i "Orfeus"

400 året for operaens fødsel

publiceret: 30.01.2007 12:10

Næsten 100 operahuse over hele Europa fejrer i år 400-året for operaens fødsel. Man tæller fra den ældste bevarede opera, som er Orfeo fra 1607, skrevet af Claudio Monteverdi. Her er både tekst og noder bevaret, så den stadig kan opføres.

Al festivitas kulminerer i weekenden 17.-18. februar. I København festes der med åbent hus i Operaen. Publikum vil kunne prøve selv at synge i Operaen. Her vil korsyngemester Kaare Hansen leder alle igennem det ber'øte fangekor 'Va, pensiero' fra Verdis Nabucco. Amatørsangerne får dog ikke lov til at komme op på selve scenen. I stedet synger de fra parkettet - det vil sige salen - mens tilhørerne kan indtage balkonsæderne.

Man kan øve sig i 'fangekoret' hjemmefra ved at printe noder ud fra nettet eller man kan blot kaste sig ud i det på selve dagen, hvor noderne udleveres gratis ved indgangen. Korsyngemesteren skal nok indøve stemmerne, så alle får en god oplevelse ud af det. Man behøver ikke særlige sang-talenter for at være med - man skal bare have lysten til at synge.

Herudover byder åbent hus i Operaen på åben prøve på Kasper Holtens iscenesættelse af Elvis Costello-teaterkoncerten The Secret Songs, introduktion af den kommende DVD-udgivelse af Det Kongelige Teaters opsætning af Wagners Nibelungens ring, en quizdyst på paratviden om opera mellem tre personer fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, de danske operaanmeldere og Danmarks Radio, en koncert med den tyske mezzosopran Luisa Islam-ali-Zade og meget mere.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk