Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringOperabrand

Operabrand efter pålydende

publiceret: 17.11.2007 22:10

Richard Wagners store operadrama over fire aftener, Nibelungens ring, slutter med, at Brünnhilde rider ind i flammerne, og at verden brænder ned. Ideen er, at den gamle gudeverden går under, og en ny verden med frie mennesker opstår. Wagners yderste vision var at bygge et teater ved Rhinen og opføre Ringen for igen at nedbrænde teatret under slutscenen af Götterdämmerung (Ragnarok).

Det føres nu ud i livet til næste år, 195 år efter Wagners fødsel og i 125-året for hans død, af dirigenten Wilhelm Keitel. Denne sommer opførte han Aida foran den imponerede domkirke i byen Speyer, og nord for byen har han fundet det ideelle sted for opførelsen af Ringen med udsigt ned til Rhinen. Det er faktisk stedet, hvor Wagner forestillede sig, at Ringen foregår. Her bygges et operahus af træ og papir, som kan rumme 2.000 tilskuere. Opførelsen bliver i ordets egentlige betydning enestående, for operahuset sættes til slut i flammer, men den italienske arkitekt Matteo Thun har lovet, at ilden standser, inden den når tilskuerpladserne. Dagen efter spilles Anton Bruckners niende symfoni med orkestret placeret i brandtomten.

Wilhelm Keitel er elev af Leonard Bernstein og har en forkærlighed for mammutopførelser. Instruktøren bliver Hinreich Horstholle og scenografen Peter Schmidt, som også stod for scenen til John Neumeiers balletter Der Tod in Venedig og Parzival. Sangerne er blandt andre Thomas Mayer, Karsten Mewes, Stefan Vinke, Liang Li, Susan Anthony og Gertrud Ottenthal.

Opførelsen af de fire gange Wagner og den ene aften Bruckner bliver fra den 9. til den 13. september 2008. Et nyt operahus til en enkelt opførelse koster penge, og det bliver heller ikke billigt at være med. Et såkaldt Ring-pass til alle fem aftener koster 3.000, 5.000 eller 7.000 euro (22.000 - 52.000 danske kr.). Skal der være gilde, kan man også købe en luksuspakke, Living with artists, hvor man bor på samme hotel som kunstnerne og spiser sammen med dem. En sådan pakke koster fra 11.000 til 15.000 euro (82.000 til 112.000 kr.). På www.der-ring-am-rhein.de kan der købes billetter. (kilde: Morgenavisen JyllandsPosten)

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk