Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringSopranen Lise Davidsen

Lise Davidsen storvinder af Operalia 2015

publiceret: 18.04.2016 10:40

Den norskfødte sopran, Lise Davidsen, der er uddannet på Operaakademiet i Københvan, er blevet tredobbelt vinder af den 23. Operalia-sangkonkurrence, der i år blev afholdt på Covent Garden Operaen i London. Plácido Domingo er stifteren af og primus motor i konkurrencen.

Lise Davidsen var én af de 11 finalister og besejrede dem alle i tre kategorier; hun vandt hovedprisen blandt kvindelige sangere, publikumsprisen samt Birgit Nilsson-prisen, oprettet til minde om den verdensberømte svenske sopran fra midler af Birgit Nilsson-legatet, som Domingo selv modtog i 2009. Der følger en pose penge med hver af priserne: 30.000 $ med hovedprisen og 15.000 $ med Birgit Nilsson-prisen. Vinderen af publikumsprisen belønnes med et ur sponsoreret af Rolex.

Lise Davidsen voksede op i Stokke, en lille landsby i det sydøstlige Norge. Hun blev uddannet i musik, dans og drama i Sandefjord og studerede sang på Grieg Musikakademiet i Bergen. I januar 2009 blev Lise en del af Det Norske Solistkor. Siden 2010 studerede hun klassisk sang hos Susanna Eken på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Seks måneder senere blev hun optaget på Operaakademiet i København og begyndte at synge på Den Kongelige Opera: som Hunden i Janaceks opera Den fifige lille ræv, i rollen som Emilia i Otello og Rosalinde i Flagermusen. Denne debut resulterede i Reumert Talent Pris.

Lise vandt 1. pris i musikkonkurrence på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2013. I 2014 havde hun den ære at modtage Léonie Sonnings Talentpris samt Kirsten Flagstad-prisen. Hun har også modtaget økonomisk støtte fra Skibsreder Tom Wilhelmsens Fond, Karen og Arthur Feldthusens Fond og Sine Butenschøns Fond.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk