Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringLuciano Pavarotti

Luciano Pavarotti er død

publiceret: 06.09.2007 7:50

Den verdensberømte italienske operasanger Luciano Pavarotti er død, 71 år. Det oplyser hans manager Terri Robson til nyhedsbureauet AP.

Pavarotti havde fået konstateret kræft i bugspytkirtelen og var indlagt på et hospital i 14 dage i august. Siden da har han befundet sig i sit hjem i Modena, hvor han forgæves forsøgte at komme til hægterne igen. Ifølge den lokale tv-station mistede Pavarotti onsdag aften bevidstheden og kæmpede med problemer med nyrerne, som til sidst svigtede.

Det er velkendt, at Luciano Pavarotti har døjet med helbredsproblemer i de senere år. Inden kræftoperationen i fjor havde han været tvunget til at aflyse flere koncerter på grund af mindre operationer i ryggen og halsen. Operationen sidste år gik ud på at fjerne en svulst på hans bugspytkirtel. Sædvanligvis er kræft i bugspytkirtlen en af de farlligste kræftformer, der findes, men lægerne sagde efter operationen, at svulsten var fuldstændigt fjernet.

Italienske online-medier hylder den fyldige sanger som verdens mest berømte tenor, og næst efter Maria Callas er han da også den mest sælgende operastjerne nogensinde. Så sent som tirsdag hædrede den italienske regering Pavarotti for hans fortjenester for italiensk kultur med en nyindstiftet pris, mens Milanos berømte operahus La Scala bebudede en sangkonkurrence i tenorens navn.

Gennem Luciano Pavarottis lange karriere, var han med til at gøre opera populær for stadig større masser. Hans enorme succes bundede i en blanding af en fantastisk stemme, en utrolig velpudset sangteknik og en ganske særlig personlighed.

I 1990'erne begejstrede han sammen med sine kolleger Plácido Domingo og José Carreras som de tre tenorer, og i 1993 sang han som den første for en halv million mennesker i New Yorks Central Park. Han besøgte Danmark 2 gange: i 1999, hvor han gav koncert i Rosenborgs Slotshave og igen i 2005 til en koncert i parken ved Augustenborg Slot i Sønderborg.

Pavarotti giftede sig i 2003 med sin unge sekretær Nicoletta. Sammen fik de en datter, der nu er fire år. Han har i alt fire døtre fra sine to ægteskaber.


Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk