Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Mellem vennerElsebeth Dreisig og Robert Vinther i Skriftestolen

Årets Reumert til Skriftestolen

publiceret: 14.05.2007 9:20

Den Jyske Operas forestilling Skriftestolen fik prisen for årets opera, da Bikubenfonden søndag aften uddelte årets Reumert-priser ved en stor festforestilling på Det Kongelige Teaters gamle scene. Kampen var hård, idet to af sæsonens forestillinger fra Det Kongelige teater, Sagen Macropulos og Don Juan var blandt de nominerede. I begrundelsen for pristildeling skriver Reumert-komiteen:

Skriftestolen er en meget vellykket, ny dansk opera, der satser på sangbarhed og spænding. Et jalousidrama med morderisk udgang, henlagt til Spanien, men i sin idé baseret på en novelle af den danske guldalderdigter Christian Winther. Sopranen Elsebeth Dreisig har hovedrollen i dette imponerende udspil fra Den Jyske Opera, som også gæstespillede på Det Kongelige Teater i efteråret med stor succes.

Det var ikke de eneste laurbær, der landede i den jyske hovedstad. Aarhus Teater fik prisen for årets bedste forestilling inden for den danske teaterverden. Forestillingen er Nick Cave Teaterkoncerten og risen er på 100.000 kroner. Prisen for årets store, lille forestilling tilfaldt Hans Rønne Teatret for August, der blev opført på Svalegangen. Denne pris er på 25.000 kroner. Andrea Pellegrini, som debuterede i efteråret 2006 på Den Jyske Opera som Cherubino i Figaros Bryllup, modtog talentprisen. Bikubens Hæderspris 2007 tilfaldt kongelig operasanger Stig Fogh Andersen. Alle prismodtagere fik et unikt glasmaleri af Hans Voigt Steffensen.

Vi siger hjertelig tillykke med priserne.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk