Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Mellem vennerAnn Petersen og Torsten Kerl i Die tote Stadt

Årets Reumert til Die tote Stadt

publiceret: 9.05.2011 7:20

Den Jyske Operas forestilling Die tote Stadt fik prisen for årets opera, da Bikubenfonden søndag aften uddelte årets Reumert-priser ved en stor festforestilling på Det Kongelige Teaters gamle scene. Kampen var hård, idet to af sæsonens forestillinger, Lulu fra Det Kongelige teater og Skruen strammes fra Den Ny Opera var blandt de nominerede. I begrundelsen for pristildeling skriver Reumert-komiteen:

De vovede et øje i Århus og satte Die Tote Stadt på repertoiret. Et mystisk, sjældent spillet drama, hvis senromantiske længsel blev forgyldt af den danske stjernesopran Ann Petersen med lidenskabsstemme og insisterende krop. En triumf for Den Jyske Opera.

Det var ikke de eneste laurbær, der landede i den jyske hovedstad. Den 25-årige tenor Jens Christian Tvilum, der er uddannet ved Det Fynske og det syddanske Musikkonservatorium 2010, fik talentprisen for et flot gennembrud som Don Basilio i Aarhus Sommeroperas Figaros Bryllup. Han var smukt syngende og viste derudover et skuespiltalent, der spruttede af komik - lyder det i motiveringen.

Alle prismodtagere fik et unikt glasmaleri af Hans Voigt Steffensen.

Vi siger hjertelig tillykke med priserne.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk