Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringMagnus Vigilius

Reumert-prisen til Danmarks nye Wagner-tenor

publiceret: 12.06.2018 10:00

For 20. gang blev årets Reumertpriser uddelt i Skuespilhuset lørdag aften, og der var to priser til den klassiske musik.

Prisen som årets sanger gik til tenor Magnus Vigilius (foto) for hans rolle som Siegmund i Valkyrien på Den Ny Opera.
Motivation lyder således:
Her var han – helten, der trak sværdet ud af asketræets stamme og lod forårets lys strømme ind. I et intenst kammerspil mødtes tvillingeparret, bror og søster, og forelskede sig intetanende med sigende blikke og talende bevægelser. Med Magnus Vigilius har Danmark fået en ny Wagner-tenor med stor stemmepragt og lige så stor psykologisk indlevelse.

Den anden pris gik til Den Jyske Opera, for deres opsætning af operaen Brødre, med musik af islandske Daniel Bjarnason og instrueret af Kasper Holten.
Motivation lyder således:
Som en græsk tragedie oprulledes dramaet om den hjemvendte soldat, der er ødelagt af krigen for altid. Korets kommentarer stod som mejslet i et monument af marmor, og ubesværet gik vi fra fangekælderen i Afghanistan til velfærdsnormalitetens uforstående fængsel. En stærk, moderne opera, der taler lige ind i vores hjerter – og lige ind i vores tid.

I kategorien ‘Årets Scenedesign’ var Marie i Dali nomineret for Valkyrien på Den Ny Opera, og Ida Grarup Nielsen var i samme kategori nomineret for sit utraditionelle greb på kammeroperaen Silent Zone, men ingen af dem gik hjem med en pris, der derimod gik til Christian Albrechtsen og Mathias Herslands for teaterstykket Lyden af de skuldre vi står på.


(kilde: Klassisk)
Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk