Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringJohan Reuter

Carl Nielsen-pris til Johan Reuter

publiceret: 27.06.2015 13:00

Carl Nielsen Selskabets Hæderspris 2015 tildeles baryton Johan Reuter.
I motivationen hedder det blandt andet: ”Johan Reuter har i løbet af sin karriere stået for en række betydelige fortolkninger af Carl Nielsens musik, så vel på scenen som på en række af cd-optagelser.”

Johan Reuter har siden 1996 været ansat ved Det Kongelige Teater. Blandt hans vigtigste partier på Det Kongelige Teater er Mozart-partierne Leporello og Don Juan i Don Juan, Figaro i Figaros bryllup, Papageno i Tryllefløjten og Guglielmo i Cosi fan tutte, Verdi-partierne Posa i Don Carlos samt titelpartierne i Macbeth og Simon Boccanegra, Alex Bloch i Frandsens I-K-O-N™, Mandryka i Strauss' Arabella, Henrik i Carl Nielsens Maskarade, titelpartiet i Phillip Glass' Orphée, Wotan i Wagners Rhinguldet, Tomskij i Tjajkovskijs Spar dame, Olivier i Strauss Capriccio, Struensee i Holtens Livlægens besøg, Escamillo i Bizets Carmen, Dr. Needlemeier i Sawers Skin Deep og titelrollen i Musorgskijs Boris Godunov.

Johan Reuter er en meget efterspurgt solist ved Europas førende operahuse og festivaler som for eksempel Wagnerfestspillene i Bayreuth, festspillene i Salzburg, Wiener Staatsoper, Theater an der Wien, Deutsche Oper i Berlin, Covent Garden i London, Opera Bastille i Paris og operaerne i Lissabon, Madrid, Zürich, Hamburg, Frankfurt, Essen, og Stuttgart. På disse scener har han sunget partier som: titelpartiet i Bergs Wozzeck, titelpartiet i Wagners Den flyvende hollænder, Orest i Strauss' Elektra, Nick Shadow i Stravinskijs Lastens vej, Jochanaan i Strauss' Salome, Barak i Strauss' Kvinden uden skygge, Theseus i Birtwistles Minotauren, Der Wanderer i Wagners Siegfried og titelrollen i Mozarts Figaros bryllup.

Han har desuden en omfattende international koncertkarriere og har givet koncert ved højt anerkendte festivaler og i berømte koncertsale over hele Europa blandt andet festivalen i Bregenz, Maggio Musicale i Firenze og BBC Proms i London, Concertgebouw i Amsterdam, Philharmonien i Berlin og Palais des Beaux Arts i Bruxelles. Han har indspillet en lang række cd'er blandt andet Kunzens Holger Danske, Carl Nielsens Maskarade, Schuberts Vinterrejse på dansk, Rare Verdi med sjældne Verdi-arier og en lied-CD med sange af Richard Strauss, Nielsen og Børresen. Han medvirker på flere dvd'er blandt andet The Copenhagen Ring, Bo Holtens Livlægens besøg, Mozarts Zaïde og Birtwistles Minotauren.

Johan Reuter har en særlig interesse for det 20. århundredes operaer samt helt nyskrevne værker. Han er Ridder af Dannebrog (2005).

Hædersprisen består af en skulptur skabt af billedhugger Erik Heide specielt til Carl Nielsen Selskabet.

 

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk