Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringJames Levine

James Levine fyret fra Metropolitan Operaen

publiceret: 13.03.2018 8:30

The Metropolitan Opera fyrer deres direktør for musik og kunst, James Levine, efter at have fundet troværdige beviser på seksuelt misbrug.

Søndag stod tre mænd frem og beskyldte James Levine for at have misbrugt dem, da de var teenagere. De tre mænd kunne fortælle om en række seksuelle episoder mellem dem og James Levine. Den første episode skulle angiveligt have fundet sted i slutningen af 1960'erne. I alt 70 personer er blevet interviewet i en tre måneder lang efterforskning foretaget af eksterne rådgivere. I operaens egen pressemeddelelse står der, at »efterforskningen afdækkede troværdige tegn på, at Mr. Levine udviste chikanerende adfærd og misbrugte sårbare kunstnere seksuelt i de tidlige stadier af deres karriere. I lyset af disse fund konkludere Met, at det ville være uhensigtsmæssigt og umuligt for Mr. Levine af fortsætte med at arbejde på Met«.

James Levine skal angiveligt have rørt ved drengenes kønsdele og derefter opfordret dem til at gengælde. Ifølge New York Times har The Met nu bedt et uafhængigt advokatfirma om at efterforske sagen. »Mens vi afventer resultaterne af efterforskningen på baggrund af disse nyheder, har The Met taget beslutningen om at reagere nu. Det her er en tragedie for dem, hvis liv er blevet påvirket«, siger Peter Gelb, administrerende direktør i operaen.

Beskyldningerne om seksuelt misbrug strækker sig helt tilbage til 1968. Episoderne skal angiveligt have fundet sted både før og efter, at James Levine blev ansat i operaen.

James Levine har arbejdet i operaen i fire årtier.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk