Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Mellem vennerVilla Puccini i Torre del Lago

Puccini-festival i Torre del Lago

publiceret: 17.08.2008 20:10

53 glade medlemmer er netop ankommet hjem fra foreningens operatur til den 54. Puccini-festival i Torre del Lago i Toscana. Vi har overværet tre operaforestillinger (Tosca, Edgar og Turandot) i det nye friluftsteater, smukt beliggende ved søen Massaciuccoli. Amfiteatret, der kan rumme 3.370 tilskuere, blev indviet i år i anledning af 150-året for Giacomo Puccinis fødsel.

Det var især Puccinis sjældent opførte opera Edgar, som for første gang nogensinde spilledes i Torre del Lago, der havde begejstret festivalpublikum. Forestillingen blev iscenesat af den irske instruktør Vivien A. Hewitt og havde de italienske verdensstjerner Marco Berti (Edgar), Cristina Gallardo-Domas (Fidelia) og den fremragende Rossana Rinaldi (Tigrana) på rollelisten. Pier Giorgio Morandi, til dagligt chef for Operaen i Stockholm, dirigerede festivalorkestret.

Vil man fordybe sig i musikken, kan man anskaffe sig en indspilning af Edgar på CD eller DVD. Der findes p.t. 2 CD-indspilninger af operaen: Deutsche Grammofons udgave med bl.a. Placido Domingo og Adriana Damato og den franske Naïve-version med Carl Tanner og Julia Varady. Den eneste tilgængelige indspilning af Edgar på DVD er optagelsen fra festivalen Euro Mediterranneo med bl.a. Dario Balzanelli og Montserrat Marti.

Nedenunder er nogle stemningsfulde nattebilleder fra festivalen. Klik på billedet for at se det i fuld størrelse.

Torre del Lago Puccini
Torre del Lago Puccini
Torre del Lago Puccini
Torre del Lago Puccini
Torre del Lago Puccini
Torre del Lago Puccini
Torre del Lago Puccini
Torre del Lago Puccini
Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk