Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringGheorghiu og Kaufmann i Tosca

Sopranen skred, da tenoren blev hyldet

publiceret: 19.04.2016 17:40

Den rumænskfødte operasangerinde Angela Gheorghiu gør altid sit bedste for at leve op til diva-prædikatet. I lørdags sang hun titelpartiet i Puccinis opera Tosca ved Statsoperaen i Wien, men da tæppet gik op for tredje akt, var der ingen Tosca på scenen. Forestillingens anden stjerne, den hotte tysker Jonas Kaufmann, der sang Cavaradossi, stod ganske alene midt i musikken, og ganske kreativt fyldte han det musikalske hul ud ved at synge de selvopfundne ord: Non abbiamo il soprano (Vi har ingen sopran). Minutterne gik. Kaufmann trådt ud af sin karakter og undskyldte på tysk for den ufrivillige pause over for publikum i det totalt udsolgte auditorium. Musikken var gået i stå, men da orkestret begyndte forfra, viste Angela Gheorghiu sig endelig.

Inden divaens udeblivende entré var Jonas Kaufmanns berømte tårnarie E lucevan le stelle blevet modtaget med øredøvende applaus, der varede godt 5 minutter. Han sang arien igen, som det var tradition på Puccinis tid, men som i dag regnes for dårlig stil. Gheorghiu har tidligere udtalt sig imod denne skik, og divaen, der sidst af alt har ry for at være nem at arbejde sammen med, er vant til at blive adlydt. Da Kaufmann kvitterede for sin applaus ved at synge tårnarien igen, gik primadonnaen tilbage til sin garderobe og altså kom alt, alt for sent til sin store entré og lod Jonas Kaufmann træde vande.

Var det en beregnet primadonnanykke eller et uskyldigt uheld?

Angela Gheorghius agent har ikke villet svare på kritikken, men André Comploi, en talsmand for operahuset, sagde i en e-mail, at det ikke synes at være en forsætlig handling. Han sagde, at da Miss Gheorghiu indså, at Mr. Kaufmann ville gentage arien, vendte hun tilbage til sit omklædningsrum idet hun regnede med, at der også vil være en pause for bifald efter ekstranummeret så hun kunne nå at komme tilbage. Da pausen udeblev, var det ikke muligt for hende at stå på scenen til tiden.


(kilde: Politiken, La Stampa)
Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk