Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringKeith Warner

Operachef går af i protest

publiceret: 23.01.2012 22:10

Operachef på det Kongelige Teater, Keith Warner, har opsagt sin stilling. Opsigelsen sker som reaktion på nedskæringerne og fyringsrunden på Det Kongelige Teater, der bl.a. betyder, at operakoret er blevet skåret ned til 40 fastansatte korsangere i stedet for 56. Mandag aften var Operaens medarbejdere indkaldt til stormøde, hvor operachef Keith Warner læste et brev højt for sine medarbejdere og begrundede sin beslutning.

 Operasanger og tillidsmand, Steen Byriel, udtaler, at alle ansatte på Operaen er dybt rystede og bekymret over Keith Warners opsigelse. "Jeg er stadig lidt i chok over det, fordi det er et stort tab for teatret. Og et meget dårligt tidspunkt, at det sker på, fordi det er et teater, der bløder," siger Sten Byriel.

Som en konsekvens af Keith Warners opsigelse har Jakub Hrusa, der siden oktober 2011 har fungeret som kunstnerisk konsulent for Keith Warner, meddelt, at han ikke ønsker at tiltræde stillingen som musikchef fra sommeren 2013. Indtil en ny operachef er udpeget, vil ensemblechef Sven Müller varetage den kunstneriske ledelse i Operaen.


Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk