Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap
                 

Operaquiz

Sommer 2018Denne CD-indspilning er præmien i den aktuelle operaquiz.

På denne side bringer vi med jævne mellemrum en operaquiz, hvor der hver gang kan vindes en spændende CD-indspilning.

Kun foreningens medlemmer kan deltage. Du er ikke logget ind som medlem. For at gøre det, klik på knappen [Log-ind]. Log-ind proceduren kræver medlemsnummer og password. Vend tilbage til operaquizzen og skriv dit svar.

Hvilken dirigent?

Hans forfædre stammer fra Bretagne, men han blev født for 43 år siden i den næststørste by i et land, der siden 1931 har været medlem af Commonwealth. I sin fødeby studerede han klaver, komposition og orkesterledelse. Han tog også en række masterclass-uddannelser på bl.a. de berømte Curtis Institute i Philadelphia og Julliard School i New York.

Han har arbejdet med mange førende europæiske orkestre og ensembler og har tæt samarbejde med Berliner Philharmonikerne, Wiener Philharmonikerne, Det Bajerske Radio-Symfoniorkester og Chamber Orchestra of Europe, som han er æresmedlem af.

Han er en meget efterspurgt operadirigent. I årene 2000-2004 dirigerede han en række operaforestillinger i sin fødeby. I 2008 debuterede han på en af de mest præstigefyldte europæiske musikfestivaler i en opera, baseret på et drama af William Shakespeare, og senere vendte tilbage dér med en Mozart-opera. Siden dirigerede han operaforestillinger på bl.a. La Scala, Royal Opera House Covent Garden, Den Hollandske Opera and Wiener Staatsoper.

I september 2018, to år tidligere end planlagt, tiltræder han posten som musikchef for et af de verdensberømte operakompagnier. Udover den nye produktion af La traviata vil han i denne sæson varetage musikalsk ledelse af to operarepremierer: Debussys Pelléas og Mélisande og Poulencs Karmeliterindernes samtaler.

Han er nu i gang med at dirigere Mozarts sene operaer, der optages live på en musikfestival i en kurby beliggende i staten Baden-Württemberg i det sydvestlige Tyskland. CD-indspilningerne udgives på Deutsche Grammophon.


 Løsningen skal være os i hænde senest 20. august 2018.

Blandt afsendere af de korrekte svar trækker vi lod om CD-albummet Wagner & Strauss med operaarier sunget af den legendariske svenske sopran Birgit Nilsson.

 

Seneste operaquiz


se løsningen

Vi har fået mange korrekte svar på den seneste operaquiz. Blandt dem har vi ved hjælp af lodtrækning fundet en vinder: Jytte Hey fra Snekkersten. Hun modtager CD-albummet A tribute to Gilbert Duprez med operaarier sunget af den amerikanske tenor John Osborn. Vi siger tillykke med gevinsten!

Albummet sendes med posten én af de nærmeste dage.

Løsningen på quizzen kan du se her.

 

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk