Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Operaquiz

September 2017Denne CD-indspilning er præmien i den aktuelle operaquiz.

På denne side bringer vi med jævne mellemrum en operaquiz, hvor der hver gang kan vindes en spændende CD-indspilning.

Kun foreningens medlemmer kan deltage. Du er ikke logget ind som medlem. For at gøre det, klik på knappen [Log-ind]. Log-ind proceduren kræver medlemsnummer og password. Vend tilbage til operaquizzen og skriv dit svar.

Hvilket operaensemble?

Dette vokalensemble i Des-dur (tempo largetto), stammer fra 2. akt af en opera, uropført i en stor italiensk by med Fanny Tacchinardi Persiani i titelrollen. Ensemblet er bemærkelsesværdigt ikke kun for den fængslende musik, men også for det faktum, at det præsenterer en bred vifte af modstridende følelser såsom kærlighed, vrede, anger, sorg og fortvivlelse.

To takter med strygernes pizzicato giver startskuddet til ensemblet, der foregår under en bryllupsceremoni og begynder som duet mellem to mandlige protagonister, hvoraf den ene udtrykker kærlighed til sin udkårne, mens den anden beklager at han svigtede sin søster. Mændenes nært forbundne vokallinjer viser hvordan disse to fjender for første gang er forenet i medlidenhed.

Flere solister og koret slutter sig til. Den sungne tekst er fordelt på 4 vers, med hvert sine 8 linjer. Alle versene har forskellig tekst undtagen den sjette verselinje med ordene "Hun svæver mellem liv og død", der er ens i 3 af versene.

Ensemblet varer knap 4 minutter og munder ud i et storslået concertato med solisterne, koret og orkestret, der kulminerer med sopranens høje B. I 1908 blev ensemblet indspillet for første gang på gramofonplade og solgt for den nette sum af 7 dollar (ca. 170 dollar eller 1.100 kroner i nutidens penge).


 Løsningen skal være os i hænde senest 31. oktober 2017.

Blandt afsendere af de korrekte svar trækker vi lod om CD-albummet Rossini med den peruvianske tenor Juan Diego Flórez.

 

Seneste operaquiz


se løsningen

Vi har igen modtaget mange korrekte svar. Blandt alle dem har vi ved hjælp af lodtrækning fundet en vinder: Lena Pedersen fra Viby J. Hun modtager CD-albummet Rossini med den argentinske kontratenor Franco Fagioli. Vi siger tillykke med gevinsten!

Albummet sendes med posten én af de nærmeste dage.

Løsningen på quizzen kan du se her.

 

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk