Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap
                 

Operaquiz

Januar 2019Denne CD-indspilning er præmien i den aktuelle operaquiz.

På denne side bringer vi med jævne mellemrum en operaquiz, hvor der hver gang kan vindes en spændende CD-indspilning.

Kun foreningens medlemmer kan deltage. Du er ikke logget ind som medlem. For at gøre det, klik på knappen [Log-ind]. Log-ind proceduren kræver medlemsnummer og password. Vend tilbage til operaquizzen og skriv dit svar.

Hvilken opera?

Denne lyriske opera i én akt er baseret på et fortidigt skuespil, der skildrer en kort periode i en adelspiges liv. Hendes mor var hertuginde af Lothringen mens hendes far bl.a. var konge af Napoli, greve af Provence samt titulær konge af Jerusalem og Aragonien.

Operaens handling foregår i det 15. århundrede på et slot i et nærmere udefineret sted i Vogeserne i det nordøstlige Frankrig. Pigen holdes indspærret dér, idet hun er født med et alvorligt handicap, som dog bliver kureret af en maurisk læge, der i sin monolog "To verdener" forklarer den indbyrdes afhængighed af sindet og kroppen i det guddommeligt strukturerede univers. Historisk set er der dog intet vidnesbyrd om pigens medfødte handicap.

Til urpremieren blev operaen koblet sammen med en ballet, bygget på et populært eventyr fra 1816. Både operaen og balleten er komponistens sidste sceniske værker, udgivet henholdsvis som op. 69 og op. 71.

Operaens titel har en vis lighed med titlen på en operette skrevet af makerparret Gilbert & Sullivan.


 Løsningen skal være os i hænde senest 5. februar 2019.

Blandt afsendere af de korrekte svar trækker vi lod om CD-albummet Miroir(s) med den dansk-franske sopran Elsa Dreisig.

 

Seneste operaquiz


se løsningen

Vi har fået nogle få korrekte svar på den seneste operaquiz. Blandt dem har vi ved hjælp af lodtrækning fundet en vinder: Ida Krabbe fra Løgstør. Hun modtager CD-albummet Puccini In love med sangerparret Roberto Alagna og Aleksandra Kurzak. Vi siger tillykke med gevinsten!

Albummet sendes med posten én af de nærmeste dage.

Løsningen på quizzen kan du se her.

 

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk