Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Nyhedsbrev Nr. 1

Januar 2019
Gamle By - Store Torv

Forårets tur til Wrocław og Berlin

publiceret: 2.01.2019  8:40

I Nedre Schlesien i det sydvestlige hjørne af Polen ligger Wrocław (udtales: [VROTS-UAF]), landets fjerdestørste by med knap 650 tusinde indbyggere. Wrocław er kendt som en af Polens mest dynamiske byer og har en historie præget af fortiden som tysk (under navnet Breslau) indtil afslutningen af 2. verdenskrig. I 2016 var byen Europæisk kulturhovedstad.

Byen har naturligvis et operahus, der blev åbnet i 1841 og op til 1945 blev kendt som Breslau Opera. Efter optagelsen af Breslau i Polen efter 2. verdenskrig gav operaen sin indledende forestilling allerede i september 1945. Operaen blomstrede i årene 1997-2006 under ledelse af Eva Michnik som skabte en række produktioner, der gav genklang i hele Centraleuropa.

Operaen organiserede også Wagner-festivaler, der bygger på Wagners involvering i Wrocław Opera. Flere af operaens produktioner blev belønnet både i Polen og i udlandet. Dette gør Wrocław Opera til et af de førende operateatre i Europa.

Og netop Wrocław Opera bliver målet for vores operatur til foråret, hvor vi kan opleve to vidt forskellige operaer: Perlefiskerne af Georges Bizet og Halka – polsk, romantisk nationalopera, skrevet af Stanisław Moniuszko. På ud- og hjemrejsen stopper vi i Berlin, hvor der venter endnu en oplevelse i form af to sjældent opførte sceniske værker: Musorgskijs eneste komiske opera Markedet i Sorotsinjets og Bellinis Søvngængersken med stjernebesætning: den sydafrikanske sopran Pretty Yende og den amerikanske tenor Lawrence Brownlee i hovedrollerne.

Operaturen vil være af 5 dages varighed fra torsdag 16. maj til og med mandag 20. maj 2019 og vil foregå i egen komfortabel langtursbus. Rejsens pris er 6.250 kr. og omfatter bustransport, overnatning i delt dobbeltværelse med morgenmad på centralt belligende hoteller i Wrocław og Berlin samt billetter i den bedste/næstbedste priskategori til fire operaforestillinger. Tillæg for enkeltværelse udgør 1.400 kr.

Bindende tilmelding til turen bedes foretaget på den elektroniske kupon på vores hjemmeside (under bestilling) eller skriftligt på e-mail eller brev/postkort, og sendt til os sammen med depositum på 3.000 kr. Fristen udløber 25. januar 2019.

Hvis turen overtegnes, afgøres deltagelsen ved lodtrækning blandt de rettidig tilmeldte medlemmer. Evt. ledsagere, der ikke er medlemmer, kan desværre ikke komme i betragtning ved overtegning jf. reglerne vedr. bestilling og betaling, som kan ses på foreningen hjemmeside.

Snarest efter fristens udløb udsender vi bekræftelse på deltagelse i turen samt yderligere information om restbetaling.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk