Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap
Viva la Mamma

Nyhedsbrev Nr. 4

Sommer 2018
Viva la mamma!

Viva la mamma! på storskærm - ny dato!

publiceret: 20.06.2018  10:40

Det muntre indslag, der skulle sætte punktum for forårssæsonen, Gaetano Donizettis elegante opera buffa i 2 akter, Viva la Mamma, kunne desværre ikke gennemføres pga teknisk fejl i det audiovisuelle anlæg.

Da vi ikke synes, at medlemmerne skulle snydes for denne oplevelse, har vi fundet en ny dato, hvor vi – forhåbentlig med større held – forsøger at gennemføre fremvisningen.

Operaen, der også kaldes Le convenienze ed inconvenienze teatrali – frit oversat til dansk: Teaterskikke og uskikke – er baseret på 2 skuespil af Antonio Simeone Sografi. Den fik premiere 20. april 1831 på Teatro alla Cannobiana i Milano og forsvandt hurtigt fra operascenerne. Først i 1963 fik den sit moderne comeback i Siena. Viva la mamma er måske den mest moderne af alle Donizettis værker. Det er en opera, hvor vittighederne og de fine melodier står i kø – de gav komponisten mulighed for at parodiere den musikalske stil, der gjorde ham berømt.

Opsætningen, som vi skal se på storskærm, stammer fra Operaen i Lyon og er instrueret af Laurent Pelly, en garvet mester udi opera buffa-stillen, som også har instrueret Massenets Askepot, vist fornyligt i OperaBio til stor begejstring for publikum.

Fremvisningen finder sted torsdag 30. august kl. 19 i mødelokalet i FO-byen, Frederiksgade 78B i Aarhus.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk