Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Nyhedsbrev Nr. 6

November 2017
La traviata

Om Verdi og La traviata

publiceret: 26.10.2017  22:50

I anledning af Den Jyske Operas opførelser af Verdis La traviata inviterer vi medlemmerne til et causeri om komponisten og dennes værk, den evigt aktuelle tragiske kærlighedshistorie om det umulige forhold mellem den unge Alfredo Germont og den dødeligt syge kurtisane Violetta Valery, der opgiver sit løsagtige liv for at følge sit hjerte; historien, hvor den fineste kærlighed tvinges til ubændig selvopofrelse og med den sorte jalousi som gæst drives ud på følelsernes overdrev.

Operaen er baseret på virkelige hændelser omkring den parisiske kurtisane Marie Duplessis, som er portrætteret i Alexandre Dumas’ roman Kameliadamen. La Traviata er i mange henseender et enestående værk i Verdis produktion, som danner udgangspunkt for den senere veristiske retning inden for den gren af operaen, som hovedsageligt repræsenteres af Puccini.

André Marcks vil føre os ind i operaens intime univers. Causeriet illustreres med musikeksempler på storskærm. Det finder sted tirsdag 16. januar kl. 19 i mødelokalet i FO-byen, Frederiksgade 78B i Århus.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk