Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap
Elbphilharmonie

Nyhedsbrev Nr. 5

September 2018
Elbphilharmonie

Operarejser - kan alle være med?

publiceret: 27.08.2018  9:40

Som forudset var der igen overvældende interesse for det seneste rejsetilbud blandt foreningens medlemmer. Næstkommende års operatur til Hamborg blev udsolgt på blot 8 timer og vi har i alt modtaget 86 tilmeldinger – mere end dobbelt så mange end der var pladser på turen.

Normalt anvender vi først-til-mølle-princip i fordeling af pladser på operature. Men da vi denne gang ikke var i stand til at afgøre rækkefølgen af de talrige tilmeldinger, måtte vi ty til lodtrækning. Vi må erkende, at denne fremgangsmåde ikke er helt ideel. Men løsningerne med pointangivelse, rotationsprincipper, foreningsancinitet, alders- og kønsfordeling, eller andre spidsfindige forslag, som mange af de skuffede medlemmer foreslog, er vi desværre ikke i stand til at håndtere. Dertil har vi hverken midler, tid eller kapacitet nok i bestyrelsen.

Vi er klar over, at det især var symfonikoncerten i den nyopførte Elbphilharmonie der trak, for tidligere ture til Hamborg har i langt mindre grad haft medlemmernes bevågenhed. Vi forsøgte at udvide antallet af pladser, men uden held, for gruppebilletkvoten til koncerten var opbrugt. Det lykkedes os dog at skaffe flere operabilletter samt reservere flere hotelværelser, så medlemmerne, der ikke blev tilgodeset i lodtrækningen, kunne deltage i en ren operatur. 20 medlemmer har sagt ja tak til det nye tilbud.

Det glæder os meget, at der er så mange medlemmer, som finder tilbuddene om udenlandske operarejser virkelig attraktive. Men når det er sagt, må vi konstatere, at vi aldrig vil være i stand til at arrangere en rejse, hvor alle eller bare størstedelen af medlemsskaren kan være med. For det vil altid være andre end bestyrelsen selv, der har ret til at afgøre, hvor mange operabilletter, der kan tildeles vores gruppe til en forestilling med verdensstjerner i et verdensberømt operahus, der ellers aldrig klager over belægningsprocenten. Her ser vi bort fra flysæder eller hotelsenge, der også kan være problem.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk