Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Om foreningenProfessor Gustav Albeck - grundlæggeren af Den Jyske Opera

Vennerne


Operaelskere er uden alder.

Carmen, Don Carlos, Tosca, Tristan og Isolde vil med deres lidenskab og skæbne fortsat sætte markante spor i et stadig voksende publikums bevidsthed.

Den Jyske Opera begyndte i det små i 1940erne, men har siden 1982, hvor den blev en del af livet i Musikhuset, vokset med opgaverne. Wagners Nibelungens Ring slog for alvor navnet fast ikke blot i det skandinaviske publikums bevidsthed, men også i internationale operakredse. Derfor var det indlysende, at Operaen videreførte og kompletterede Wagner-årene med en serie af Richard Strauss' hovedværker og senere med Puccinis operaer. Og med uropførelserne af Niels Marthinsens værker Skriftestolen og Snehvides Spejl og Thomas Agerfeldt Olesens opera The Picture of Dorian Gray samt Danmarks premierer på Korngolds Die tote Stadt, Puccinis Pigen fra Vesten, Janaceks Katja Kabanova og Weinbergs Passageren har den nået sit foreløbige højdepunkt.

Foreningen Den Jyske Operas Venner har fulgt udviklingen på tætteste hold og har fejret sit 60 års jubilæum i 2017. Dens fornemste opgave er at vække, stimulere og udbrede interessen for operakunsten i almindelighed, og for Den Jyske Opera i særdeleshed.

Vi erfarer, at operainteresserede har glæde af at mødes uden for forestillingerne omkring f.eks. foredrag, operagennemgang, arrangementer med komponist, dirigent, instruktør, sangere samt operarejser og -film.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk