Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Siden sidst


Web-sitet blev for nylig opdateret med følgende indlæg:

Opera på DR P2 (juli og august 2022)

publiceret:  2.07.2022 10:00
se hele indlæg

Danmarks Radio sender opera (næsten) hver lørdag aften på P2. Her er et programoversigt over udsendelserne i juli og august 2022.
Vi må dog tage et forbehold for ændringer, men de vil i givet fald blive skrevet ind på DR's hjemeside. P1 og P2 deler nu den FM-frekvens som P1 indtil 1. november 2011 havde for sig selv.

se mere
 

Monastyrsks tiljublet på the Met

publiceret:  2.04.2022 10:10
se hele indlæg

Den ukrainske sopran Ljudmila Monastyrska, som har overtaget uglesete Anna Netrebkos parti i The Mets aktuelle opsætning af Turandot, fik et varmt bifald efter sin optræden ved premieren lørdag aften. Og applausen efter tæppefald blev ikke mindre øredøvende, da hun blev kaldt ud på scenen for anden gang og havde draperet det ukrainske flag om sig.

se mere
 

Valery Gergiev bortvist fra operahuse, concertsale og festivaler

publiceret:  26.02.2022  8:10
se hele indlæg

Valery Gergiev står over for stor kritik og fjernelse fra podiet efter den russiske invasion af Ukraine på grund af hans mangeårige støtte til Ruslands præsident Vladimir Putin. I weekenden blev den russiske dirigent frataget sin mange poster, afskediget fra store festivaler og fik aflyst kommende koncerter. Münchens borgmester Dieter Reiter har givet Gergiev et ultimatum: Hvis han ikke ...

se mere
 

Anna Netrebko aflyser koncerten i Aarhus efter kritik

publiceret:  26.02.2022  8:10
se hele indlæg

En koncert med det russiske par, Anna Netrebko og Yusif Eyvazov, fredag aften i Aarhus har skabt røre. Det kom frem at sangerinden er ven af Vladimir Putin og har i flere sammenhænge offentligt bakket op om præsidenten. Flere politikere og gæster ønskede koncerten aflyst, og knap en time før koncertstart kom fra parret en udtalelse...

se mere
 

Statens Kunstfonds støtte til Anders Kampmann

publiceret:  7.0.2022 18:10
se hele indlæg

Statens Kunstfond har udvalgt 12 kunstnere og kunstnergrupper, som gennem karriereprogrammet ”Den Unge Kunstneriske Elite” får tilskud til at udvikle karrieren både herhjemme og i udlandet. Blandt de udvalgte er operasangeren Anders Sigfred Kampmann, der stræber mod at optræde på højeste internationale niveau.

se mere
 

Ny sæson på Den Jyske Opera

publiceret:  28.11.2021 12:20
se hele indlæg

Den Jyske Opera inviterer til en ny sæson, hvor ét af dansk histories ukendte kapitler bliver undersøgt i den nyskrevne kongelige skandale Inkognito Royal af danske Karsten Fundal, en sæson, hvor Verdis Aida sættes op på første gang på Den Jyske Opera og ikke mindst en sæson, der inviterer publikum med til festen i Operaens 75 år jubilæumsforestilling: Lehárs operette Greven af Luxembourg.

se mere
 

Anna Netrebko aflyser rolledebut på Wiener Staatsoper

publiceret:  27.11.2021 9:10
se hele indlæg

Anna Netrebko meddelte i sidste uge, at hun var tvunget til at aflyse sin rolledebut som Abigaille i Wiener Staatsopers kommende opsætning af Nabucco. Årsagen var et skulderproblem, der gjorde det nødvendigt med operation. Hun måtte modvilligt skuffe sit østrigske publikum med denne besked på de sociale medier: "Jeg har døjet med lammende smerter i mange måneder..."

se mere
 

Edita Gruberová er død

publiceret:  19.10.2021 9:10
se hele indlæg

Den slovakiske koloratursopran Edita Gruberová døde i en alder af 74 år den 18. oktober 2021 i Zürich. Gruberová blev født i Rača i 1946, og begyndte sine sangstudier på konservatoriet i Bratislava under Mária Medvecká. Hun fortsatte sin uddannelse på Academy of Performing Arts i Bratislava og blev sanger i folkemusikensemble i Lúčnica.

se mere
 

Operadiva med 1 million følgere på IG

publiceret: 14.07.2021  12:20
se hele indlæg

Klassiske musikere og operasangere har de seneste år fundet vej til de sociale medier, og der er ingen tvivl om, at nogle af de mest flamboyante operastjerner også trækker flest følgere. Men én russisk diva slår dem alle, og det er ikke Anna Netrebko… Sopranen Aida Garifullina har rundet en million følgere på Instagram og bliver dermed den første operastjerne, som når den milepæl.

se mere
 

Videoskærme i Arena di Verona

publiceret: 14.07.2021  11:10
se hele indlæg

Den berømte operafestival i Arena di Verona, verdens ældste udendørs operafestival, optræder i 2021-udgaven i ny forklædning. Festivalen, der holdes årligt i byens store amfiteater, er denne gang tvunget til at erstatte den normale kæmpescenografi med 3D-billeder og store videoskærme. De digitale kulisser er et resultat af Italiens aktuelle afstandskrav.

se mere
 

Christa Ludwig er død

publiceret: 2.05.2021  11:10
se hele indlæg

En at Tysklands helt store stemmer og fortolkere, operasangerinden Christa Ludwig, er gået bort 93 år gammel. Hun døde lørdag den 24. april i sit hjem nær den Østrigske hovedstad Wien. Ludwig voksede op i Aachen i det vestlige Tyskland med forældre, der begge var aldeles musikalske. Hendes far var tenor og dirigerede også på det lokale operahus. Hendes mor var mezzosopran.

se mere
 

Casta diva-pris til Lise Davidsen

publiceret: 27.04.2021  10:10
se hele indlæg

Den norske sopran Lise Davidsen har vundet endnu en pris. Denne gang prisen for bedste udenlandske sanger ved den russiske Casta diva Opera Awards.
Casta diva-prisen, opkaldt efter titelheltindens store arie fra Vincenzo Bellinis opera Norma, er den første russiske operapris. Den blev stiftet i 1996 for at markere 400-årsdagen for operakunsten og udgives hvert år...

se mere
 

James Levine er død

publiceret: 28.03.2021  10:10
se hele indlæg

James Levine, der er tidligere chefdirigent og musikdirektør ved The Metropolitan Opera i New York, er død, 77 år. Det bekræfter hans læge onsdag over for New York Times. James Levine døde 9. marts i Californien. Dødsårsagen er ikke umiddelbart oplyst. Levine var en af verdens mest indflydelsesrige og anerkendte dirigenter, indtil han blev fyret fra The Metropolitan Opera i 2018.

se mere
 

Den Jyske Opera aflyser Sunset Boulevard

publiceret:  27.04.2020 10:10
se hele indlæg

Den Jyske Opera aflyser Sunset Boulevard i Musikhuset Aarhus i august 2020. Herved trækker coronakrisen også sine spor helt ind i næste sæson på Den Jyske Opera.
Aflysningen sker på grund af regeringens restriktioner i forbindelse med coronavirus.

. se mere
 

Mirella Freni er død

publiceret: 28.12.2019   16:10
se hele indlæg

Operaverdenen sørger over en af sine fineste sangere, den legendariske italienske sopran Mirella Freni, der i søndags døde i sit hjem i Modena efter en langtids sygdom. Hun ville være 85 år senere i denne måned. Freni blev født i 1935 i Modena og nød en lang og succesfuld karriere. Hun valgte omhyggeligt sine roller så selv i 60 års alder kunne hun synge Mimi i Puccinis La Bohème.

se mere
 

Peter Schreier er død

publiceret: 28.12.2019   16:10
se hele indlæg

Den tyske tenor Peter Schreier er død, 84 år. Han døde i Dresden juledag. Schreier blev regnet for en af verdens største tenorer i den 20. århundrede. Han kom fra det gamle DDR, men hans stemme var imidlertid også kendt uden for den kommunistiske stat, idet myndighederne gav ham tilladelse til at optræde uden for Østblokken.

se mere
 

La Fenice oversvømmet

publiceret: 30.11.2019   17:10
se hele indlæg

Fredag aften gik tæppet i La Scala operaen i Milano for en ekstraordinær støtteforestilling til fordel for Venedigoperaen La Fenice. Det venetianske operahus blev delvist oversvømmet af de vandmasser, der i den seneste tid er skyllet ind over byen. La Fenice skulle forrige weekend have haft sæsonpremiere på Verdis Don Carlo, men opsætningen måtte udskydes.

se mere
 

OPER! AWARDS

publiceret: 25.09.2019   17:10
se hele indlæg

Verdens største operaland, Tyskland, har først nu fået en egentlig operapris, ‘OPER! AWARDS’. Det er det førende tyske operamagasin, Oper, som står bag den nystiftede pris, der uddeles i 20 forskellige kategorier til nationale såvel som internationale kunstnere både på og bag scenen. Den nye operapris vil fremover blive uddelt hver år.

se mere
 

Domingo må opgive the Met

publiceret: 25.09.2019   17:10
se hele indlæg

The Met meddeler, at Plácido Domingo har indvilliget i at trække sig fra alle planlagte forestillinger i den nye sæson efter de verserende beskyldninger om sexchikane. Meddelelsen kommer dagen før sæsonpremieren, hvor Domingo skulle have sunget titelrollen i ‘Macbeth’ overfor Anna Netrebko. Operastjernen siger, at han aldrig mere kommer til at optræde på The Met.

se mere
 

Domingo afbryder sin debut i Semperoper i Dresden

publiceret: 3.07.2019  8:10
se hele indlæg

Optakten var måske ikke helt optimal, men det er alligevel noget af en historie, når en af operaverdenens allerstørste koryfæer må opgive halvvejs i sin scenedebut i et af Europas mest berømte operahuse. Det var, hvad der skete, da Placido Domingo onsdag aften skulle synge titelrollen som Nabucco i Semperoper Dresdens premiere på Verdis opera. 

se mere
 

10 operaer fra the MET i BioCity i Århus i sæsonen 2019-2020

publiceret: 7.06.2018  8:10
se hele indlæg

Der er nu fastlagt datoer for de 10 operaforestillinger i HD Live-serien fra MetropolitanOperaen i New York som BioCity i Århus planlægger at vise i sæsonen 2018-2019. Som sædvanlig er mange forestillinger spækket med verdensstjerner - vi nævner i flæng: Anna Netrebko, Diana Damrau, Ewa-Maria Westbroek, Joyce DiDonato, Placido Domingo, Roberto Aronica, Bryn Terfel, Michael Fabiano...

se mere
 

4.110 kr. til nyt studielegat

publiceret: 27.03.2019  16:10
se hele indlæg

Det samlede bidrag til studielegat var ved årets udgang 1.660 kr, men indsamlingen blandt deltagere i det festlige nytårstaffel og generalforsamlingen forleden gav yderligere 2.450 kr. så bidragsbeløbet p.t. udgør 4.110 kr.
Indsamlingen fortsætter resten af året. Vores mål er at indsamle 20.000 kr. inden udgangen af 2020. 

se mere
 

Turandot-kostumer stjålet

publiceret: 13.02.2019  8:10
se hele indlæg

En international samproduktion af Puccinis opera Turandot er kommet i alvorlig knibe på tøjfronten. Efter at have spillet Robert Wilsons opsætning af operaen for fulde huse i Madrids Teatro Real i december er omkring 100 hundedyre kostumer, deriblandt hovedrollernes, forsvundet fra den lastbil, der fragtede garderoben og rekvisitterne til Litauen.

se mere
 

Jonas Kaufmann som Eisenstein

publiceret: 27.12.2018  16:00
se hele indlæg

Dresden Staatskapelle, Semperopers orkester, konkurrerer traditionelt med Berliner Filharmonikerne om at lokke de største internationale operanavne til deres respektive nytårskoncerter. Og i år vandt orkestret i Dresden den ubestridt største tenor, Jonas Kaufmann, som efter opførelser af Otello på Bayerische Staatsoper i München, rolledebuterer som Eisenstein i Flagermusen.

se mere
 

Montserrat Caballé er død

publiceret: 6.10.2018  10:00
se hele indlæg

Den spanske verdenssopran, Montserrat Caballé, døde i morges på hospital i Barcelona, 85 år gammel.
Hendes karriere strakte sig over 50 år. Hun debuterede i Basel i 1956 og udviklede sin stemme til at blive en af sin generations smukkeste sopraner med speciale i sjældent opførte operaer.

se mere
 

Reumert-prisen til Danmarks nye Wagner-tenor

publiceret: 20.06.2018  10:00
se hele indlæg

For 20. gang blev årets Reumertpriser uddelt i Skuespilhuset lørdag aften, og der var to priser til den klassiske musik. Prisen som årets sanger gik til tenor Magnus Vigilius (foto) for hans rolle som Siegmund i Valkyrien på Den Ny Opera. Den anden pris gik til Den Jyske Opera, for deres opsætning af operaen Brødre, med musik af islandske Daniel Bjarnason og instrueret af Kasper Holten.

se mere
 

Deutsche Oper Berlin oversvømmet

publiceret: 28.02.2018 11:30
se hele indlæg

Juleaftensdag 2017 gik sprinkleranlægget på scenen i Deutsche Oper i Berlin i gang, og scenen svømmede over. Rengøringspersonalet havde ved en fejl sat det i gang. Nogle forestillinger blev aflyst, en del af repertoiret måtte lægges om, andre forestillinger fik en mere beskeden scenetilværelse. Men rengøringsarbejdet efter uheldet er færdiggjort andre forestillinger fik en mere beskeden scenetilværelse. Men rengøringsarbejdet efter uheldet er færdiggjort, og ny teknik er installeret.

se mere
 

Yannick Nézet-Séguin ny chefdirigent for the Met

publiceret: 16.02.2018 17:20
se hele indlæg

I september 2018, to år tidligere end planlagt, tiltræder den canadiske dirigent Yannick Nézet-Séguin posten som chefdirigent for den berømte Metropolitan Operaen i New York.
Efter fire årtier afløser han den legendariske, men nu sygdomssvækkede, James Levine.

se mere
 

James Levine anklaget for sexovergreb

publiceret: 4.12.2017 8:30
se hele indlæg

The Metropolitan Opera i New York har sat alle sine forbindelser til operaens nuværende dirigent og tidligere musikdirektør igennem 40 år James Levine på hold. Det sker, mens man afventer en undersøgelse af flere påstande om seksuelle overgreb mod ham. Levine vil ikke være en del af nogen aktiviteter på The Met, herunder at gennemføre planlagte forestillinger på The Met i denne sæson.

se mere
 

Samarbejde mellem The Met og Bolsjojteatret

publiceret: 28.11.2017 10:30
se hele indlæg

Direktørerne for The Met i New York og Bolsjojteatret i Moskva, Peter Gelb og Vladimir Urin, har givet hinanden håndslag på et samarbejde, der vil resultere i tre opsætninger, alle med den russiske diva Anna Netrebko i hovedrollerne.
Strauss’ Salome, Wagners Lohengrin og Verdis Aida bliver sat op i perioden fra 2019-2022.

se mere
 

Dmitri Hvorostovskij er død

publiceret:22.11.2017 10:30
se hele indlæg

Den russiske baryton Dmitri Hvorostovskij døde i morges i sit hjem nær London i en alder af 55 år efter han har tabt en langvarrig kamp med tumor i hjernen. Han blev uddannet i sin fødeby Krasnojarsk, hvor han debuterede i 1986 som operasanger. Året efter vandt Dmitri Hvorostovskij førsteprisen i Glinka-konkurrencen og 1989 i Singer of the World-konkurrencen i Cardiff.

se mere
 

Verdens bedste opera

publiceret:20.09.2017 10:40
se hele indlæg

BBC Music Magazine har spurgt nogle af verdens førende operasangere, og dommen er klar: Mozarts forviklingskomedie Figaros Bryllup er den bedste opera, der nogensinde er blevet komponeret. Det skriver blandt andet Plácido Domingo, Renée Fleming og Bryn Terfel under på. Med deres stemmer har de været med til at sikre operaen en plads øverst i musikhistoriens top 20.

se mere
 

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk