Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Siden sidst


Web-sitet blev for nylig opdateret med følgende indlæg:

Hollands nationalopera kåret som årets bedste operahus

publiceret:  21.12.23 8:10
se hele indlæg

En jury bestående af tyske musikjournalister har kåret Hollands nationalopera som årets bedste operahus i 2023 udgaven af det tyske magasin OPER!’s branchepriser. OPER! AWARDS er Tysklands eneste, uafhængige internationale prisuddeling for opera. I begrundelsen lægger juryen vægt på kompagniets kunstneriske kurs under operachef Sophie de Lint.

se mere
 

Valerij Gergiev overtager Bolsjoj Teatret

publiceret:  8.12.23 14:10
se hele indlæg

Et flere uger gammelt rygte er nu bekræftet: dirigent Valerij Gergiev, som i forvejen er topchef for Mariinskij Teatret i Skt. Petersborg, bliver også øverste leder af Bolsjoj Teatret i Moskva. Den omstridte, dirigent er af Putin udnævnt til chef for et nyoprettet generaldirektorat med central styring af Ruslands største musikhuse. Dermed skal han også regere i berømte Bolsjoj.

se mere
 

Anna Barslev ny operachef på Den Jyske Opera

publiceret:  6.10.23 11:10
se hele indlæg

Til maj 2024 tiltræder den 48-årige operainstruktør Anne Barslev som ny operachef på Den Jyske Opera. Hun erstatter derved Philipp Kochheim, der næste år træder af efter 7 år på posten. Anne Barslev har arbejdet som freelance operainstruktør i Skandinavien og har instrueret alt fra store, kendte klassikere til nyskrevne, eksperimenterende operaer for både voksne og børn.

se mere
 

Ballademager får operaforbud på livstid

publiceret:  12.05.23 19:10
se hele indlæg

En tysk overlæge er ved en domstol i Østrigs hovedstad blevet idømt fire måneders betinget fængselsstraf efter en episode i efteråret, hvor han blev anholdt for uorden og trusler om vold under en forestilling i Wiener Staatsoper. Den tyske læge havde købt billet til statsoperaens opsætning af La Traviata i oktober. Under forestillingen brokkede han sig højlydt og brugte flittigt i sin mobiltelefon til stor gene for de andre publikummer.

se mere
 

Operachef Philipp Kochheim forlænger ikke sin kontrakt

publiceret:  25.02.23 9:10
se hele indlæg

Den Jyske Operas operachef siden 1. maj 2017 Philipp Kochheim har beslutet, at han ikke ønsker at forlænge sin ansætelse på Den Jyske Opera. Han vil fortsat stå i spidsen for Den Jyske Opera, indtill hans kontrakt udløber med udgangen af sæson 2023-24. Om sin beslutning fortæller Philipp Kochheim: ”Efter syv fantastiske år har jeg besluttet at slutte mit embede som operachef på Den Jyske Opera ved udgangen af sæson 2023-24....

se mere
 

Cyberangreb lammer The Met

publiceret:  18.12.22 10:10
se hele indlæg

Et omfattende cyberangreb mod The Met har lammet operahusets website og kostet hundredtusindvis af dollars i mistet billetsalg. Angrebet ramte også telefonsystemet samt husets interne mail- og lønsystem. Den første The Mets direktør, Peter Gelb, siger til New York Times, at angrebet har skabt fuldstændig kaos for operahuset.

se mere
 

Monastyrska tiljublet på the Met

publiceret:  2.04.2022 10:10
se hele indlæg

Den ukrainske sopran Ljudmila Monastyrska, som har overtaget uglesete Anna Netrebkos parti i The Mets aktuelle opsætning af Turandot, fik et varmt bifald efter sin optræden ved premieren lørdag aften. Og applausen efter tæppefald blev ikke mindre øredøvende, da hun blev kaldt ud på scenen for anden gang og havde draperet det ukrainske flag om sig.

se mere
 

Valery Gergiev bortvist fra operahuse, concertsale og festivaler

publiceret:  26.02.2022  8:10
se hele indlæg

Valery Gergiev står over for stor kritik og fjernelse fra podiet efter den russiske invasion af Ukraine på grund af hans mangeårige støtte til Ruslands præsident Vladimir Putin. I weekenden blev den russiske dirigent frataget sin mange poster, afskediget fra store festivaler og fik aflyst kommende koncerter. Münchens borgmester Dieter Reiter har givet Gergiev et ultimatum: Hvis han ikke ...

se mere
 

Anna Netrebko aflyser koncerten i Aarhus efter kritik

publiceret:  26.02.2022  8:10
se hele indlæg

En koncert med det russiske par, Anna Netrebko og Yusif Eyvazov, fredag aften i Aarhus har skabt røre. Det kom frem at sangerinden er ven af Vladimir Putin og har i flere sammenhænge offentligt bakket op om præsidenten. Flere politikere og gæster ønskede koncerten aflyst, og knap en time før koncertstart kom fra parret en udtalelse...

se mere
 

Statens Kunstfonds støtte til Anders Kampmann

publiceret:  7.0.2022 18:10
se hele indlæg

Statens Kunstfond har udvalgt 12 kunstnere og kunstnergrupper, som gennem karriereprogrammet ”Den Unge Kunstneriske Elite” får tilskud til at udvikle karrieren både herhjemme og i udlandet. Blandt de udvalgte er operasangeren Anders Sigfred Kampmann, der stræber mod at optræde på højeste internationale niveau.

se mere
 

Ny sæson på Den Jyske Opera

publiceret:  28.11.2021 12:20
se hele indlæg

Den Jyske Opera inviterer til en ny sæson, hvor ét af dansk histories ukendte kapitler bliver undersøgt i den nyskrevne kongelige skandale Inkognito Royal af danske Karsten Fundal, en sæson, hvor Verdis Aida sættes op på første gang på Den Jyske Opera og ikke mindst en sæson, der inviterer publikum med til festen i Operaens 75 år jubilæumsforestilling: Lehárs operette Greven af Luxembourg.

se mere
 

Anna Netrebko aflyser rolledebut på Wiener Staatsoper

publiceret:  27.11.2021 9:10
se hele indlæg

Anna Netrebko meddelte i sidste uge, at hun var tvunget til at aflyse sin rolledebut som Abigaille i Wiener Staatsopers kommende opsætning af Nabucco. Årsagen var et skulderproblem, der gjorde det nødvendigt med operation. Hun måtte modvilligt skuffe sit østrigske publikum med denne besked på de sociale medier: "Jeg har døjet med lammende smerter i mange måneder..."

se mere
 

Edita Gruberová er død

publiceret:  19.10.2021 9:10
se hele indlæg

Den slovakiske koloratursopran Edita Gruberová døde i en alder af 74 år den 18. oktober 2021 i Zürich. Gruberová blev født i Rača i 1946, og begyndte sine sangstudier på konservatoriet i Bratislava under Mária Medvecká. Hun fortsatte sin uddannelse på Academy of Performing Arts i Bratislava og blev sanger i folkemusikensemble i Lúčnica.

se mere
 

Operadiva med 1 million følgere på IG

publiceret: 14.07.2021  12:20
se hele indlæg

Klassiske musikere og operasangere har de seneste år fundet vej til de sociale medier, og der er ingen tvivl om, at nogle af de mest flamboyante operastjerner også trækker flest følgere. Men én russisk diva slår dem alle, og det er ikke Anna Netrebko… Sopranen Aida Garifullina har rundet en million følgere på Instagram og bliver dermed den første operastjerne, som når den milepæl.

se mere
 

Videoskærme i Arena di Verona

publiceret: 14.07.2021  11:10
se hele indlæg

Den berømte operafestival i Arena di Verona, verdens ældste udendørs operafestival, optræder i 2021-udgaven i ny forklædning. Festivalen, der holdes årligt i byens store amfiteater, er denne gang tvunget til at erstatte den normale kæmpescenografi med 3D-billeder og store videoskærme. De digitale kulisser er et resultat af Italiens aktuelle afstandskrav.

se mere
 

Christa Ludwig er død

publiceret: 2.05.2021  11:10
se hele indlæg

En at Tysklands helt store stemmer og fortolkere, operasangerinden Christa Ludwig, er gået bort 93 år gammel. Hun døde lørdag den 24. april i sit hjem nær den Østrigske hovedstad Wien. Ludwig voksede op i Aachen i det vestlige Tyskland med forældre, der begge var aldeles musikalske. Hendes far var tenor og dirigerede også på det lokale operahus. Hendes mor var mezzosopran.

se mere
 

Casta diva-pris til Lise Davidsen

publiceret: 27.04.2021  10:10
se hele indlæg

Den norske sopran Lise Davidsen har vundet endnu en pris. Denne gang prisen for bedste udenlandske sanger ved den russiske Casta diva Opera Awards.
Casta diva-prisen, opkaldt efter titelheltindens store arie fra Vincenzo Bellinis opera Norma, er den første russiske operapris. Den blev stiftet i 1996 for at markere 400-årsdagen for operakunsten og udgives hvert år...

se mere
 

James Levine er død

publiceret: 28.03.2021  10:10
se hele indlæg

James Levine, der er tidligere chefdirigent og musikdirektør ved The Metropolitan Opera i New York, er død, 77 år. Det bekræfter hans læge onsdag over for New York Times. James Levine døde 9. marts i Californien. Dødsårsagen er ikke umiddelbart oplyst. Levine var en af verdens mest indflydelsesrige og anerkendte dirigenter, indtil han blev fyret fra The Metropolitan Opera i 2018.

se mere
 
Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk