Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap
                 

Operaquiz

November 2019Denne CD-indspilning er præmien i den aktuelle operaquiz.

På denne side bringer vi med jævne mellemrum en operaquiz, hvor der hver gang kan vindes en spændende CD-indspilning.

Kun foreningens medlemmer kan deltage. Du er ikke logget ind som medlem. For at gøre det, klik på knappen [Log-ind]. Log-ind proceduren kræver medlemsnummer og password. Vend tilbage til operaquizzen og skriv dit svar.

Apropos Bortførelsen fra Seraillet

1. Hvilken nationalitet har operaens to kvindelige hovedfigurer, Konstanze og hendes tjennestepige Blonde?

2. Osmins basarie fra 3. akt O, wie will ich triumphieren er en af komponistens mest spektakulære og vanskelige arier, der spænder over 2 oktaver og indeholder koloraturpassager karakteristiske for 18. århundrede. Arien stiller krav om at sangeren to gange skal gå ned på en af de dybeste toner, der nogensinde blev fordret i en operaarie. Hvilken tone er det?

3. En af de talrige arier i operaen indledes med en 60 takter lang orkesterintroduktion, en slags sinfonia concertante i C-dur med 4 soloinstrumenter (fløjte, obo, violin og cello). Arien, som har mere tilfælles med en opera seria end et syngespil, karakteriseres ved hurtige sekstendelsnoder, staccato og talrige oktavspring. Hvilken arie er der tale om?

4. Hvem i operaen synger strofer, der i dansk oversættelse lyder: I et maurisk land blev en dejlig tøs taget til fange...?

5. Hvad hedder en slagtøjsspiller i et symfoniorkester, der oprindeligt var en tyrkisk militærmusiker fra et specialkorps, som først blev opløst i 1826?

 Løsningen skal være os i hænde senest 5. februar 2020.

Blandt afsendere af de korrekte svar trækker vi lod om CD-albummet med operaarier sunget af den franske tenor Benjamin Bernheim, en opadgående stjerne på opera- og koncertscene, der er blevet udråbt som "en åbenbaring".

 

Seneste operaquiz


se løsningen

Vi har fået en del korrekte svar på den seneste operaquiz. Blandt dem har vi ved hjælp af lodtrækning fundet en vinder: Vibeke Kjær fra Ebeltoft. Hun modtager CD-albummet  Wien! med wienermelodier sunget af Jonas Kaufmann. Vi siger tillykke med gevinsten!

Albummet sendes med posten én af de nærmeste dage.

Løsningen på quizzen kan du se her.

 

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk