Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap
                 

Operaquiz

September 2019Denne CD-indspilning er præmien i den aktuelle operaquiz.

På denne side bringer vi med jævne mellemrum en operaquiz, hvor der hver gang kan vindes en spændende CD-indspilning.

Kun foreningens medlemmer kan deltage. Du er ikke logget ind som medlem. For at gøre det, klik på knappen [Log-ind]. Log-ind proceduren kræver medlemsnummer og password. Vend tilbage til operaquizzen og skriv dit svar.

Apropos Michael Kohlhaas

1. Hvilken opera af Paul von Klenau havde urpremiere i Kassel i 1939 og blev i en revideret version og med en ny titel spillet både i Berlin og København?

2. Hvilket vokalværk af Klenau, skrevet for baryton, blandet kor og orkester blev i 2007 udgivet på CD af et dansk pladeselskab?

3. Heinrich von Kleist, forfatteren til novellen Michael Kohlhaas, som Klenaus opera er baseret på, døde kun 34 år gammel under særegne omstændigheder. Hvilke?

4. Hvilket værk af Klenau, der først uropførtes i 2014, er blevet betegnet som "den mest omfattende komposition, der nogensinde er skrevet af en dansker"?

5. Hvad hedder den kompositionsteknik, som Klenau delvis anvendte i operaen Michael Kohlhaas, og som indebærer at alle toner ligestilles uden nogen form for harmonisk-melodisk udgangspunkt?

 Løsningen skal være os i hænde senest 30. september 2019.

Blandt afsendere af de korrekte svar trækker vi lod om CD-albummet Amore e tormento med italienske operaarier sunget af Massimo Giordano.

 

Seneste operaquiz


se løsningen

Vi har fået en del korrekte svar på den seneste operaquiz. Blandt dem har vi ved hjælp af lodtrækning fundet en vinder: Gert Jakobsen fra Beder. Han modtager CD-albummet Lise Davidsen med operaarier af Richard Wagner og Richard Strauss. Vi siger tillykke med gevinsten!

Albummet sendes med posten én af de nærmeste dage.

Løsningen på quizzen kan du se her.

 

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk