Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Operaquiz

maj 2024
Denne CD-indspilning er præmien i den aktuelle operaquiz.

På denne side bringer vi med jævne mellemrum en operaquiz, hvor der hver gang kan vindes en spændende CD-indspilning.

Kun foreningens medlemmer kan deltage. Du er ikke logget ind som medlem. For at gøre det, klik på knappen [Log-ind]. Log-ind proceduren kræver medlemsnummer og password. Vend tilbage til operaquizzen og skriv dit svar.

Hvilken ouverture?

Ouverturen er i fire dele, der spilles uden pause, og varer ca. 11 minutter. Den tegner et musikalsk billede af livet i et bjerglandskab, operaens omgivelser.

Den første del er et langsomt afsnit i E-dur for fem solocelloer akkompagneret af kontrabasser. Det begynder i e-mol med en solocello, som igen ’besvares’ af de resterende celloer og kontrabasserne. De efterfølgende dele spilles af hele orkestret.

Den dynamiske anden sektion i e-mol begynder først med piccolo, fløjte og oboer, derefter klarinetter og fagotter, og afbilder begyndelse på en storm. Stormen bryder helt ud med indsatsen af franske horn, trompeter, basuner og stortromme. Mængden af instrumenter falder gradvist, efterhånden som stormen aftager. Afsnittet slutter med fløjten, der spiller alene.

Den pastorale tredje sektion i G-dur betegner roen efter stormen og begynder med engelsk horn. Melodien optræder flere gange i operaen, herunder sidste akt, og får karakter af et ledemotiv.

Finalen er i E-dur og har ordet ’march’ i titlen, men faktisk er det en ultradynamisk galop, indvarslet af en trompetfanfare. Den er citeret af Johann Straus den ældre i et af hans opusser fra 1829, og af Dmitri Sjostakovitj i første sats af en af hans symfonier.

                                        

                                                

Løsningen skal være os i hænde senest 15. juni 2024.

Blandt afsendere af de korrekte svar trækker vi lod om CD-albummet Verissimo med udvalg af operaarier sunget af den italienske stjernetenor Vittorio Grigolo.

 

Seneste operaquiz


se løsningen

Vi har modtaget en del korrekte svar på den seneste operaquiz. Ved lodtrækning har vi fundet en vinder, Martin Kollerup fra Risskov, der modtager et CD-album med udvalg af operaarier med udvalg af operaarier sunget af den kinesiske tenor Chuanyue Wang, vinder af Den Internationale Vokalkonkurrence i Seoul, Korea.
Vi siger tillykke med gevinsten!

Albummet sendes med posten en af de nærmeste dage.

Løsningen på quizzen kan man se her.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk