Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Operaquiz

november 2023
Denne CD-indspilning er præmien i den aktuelle operaquiz.

På denne side bringer vi med jævne mellemrum en operaquiz, hvor der hver gang kan vindes en spændende CD-indspilning.

Kun foreningens medlemmer kan deltage. Du er ikke logget ind som medlem. For at gøre det, klik på knappen [Log-ind]. Log-ind proceduren kræver medlemsnummer og password. Vend tilbage til operaquizzen og skriv dit svar.

Hvilken opera?

Operaen er i tre akter og er baseret på en religiøs mirakelhistorie, skrevet af en fransk poet og journalist fra Belle Époque, gift med et barnebarn af Jean-Urbain Guérin, en miniaturist, der malede Louis XVI. Den er en af komponistens fem operaer, der foregår i middelalderen.

Den blev uropført på Opéra Garnier i Monte Carlo i samme år som Manuel de Falla og Amadeo Vives' zarzuela, Los amores de la Inés. To år senere fik den premiere på Opera Comique i Paris.

Operaen karakteriseres ved, at der ikke findes en eneste kvindelige vokalrolle. Den eneste kvinde, der optræder i slutscenen, er Jomfru Maria, men det er en stumrolle og bliver ofte udført af en skuespillerinde eller balletdanserinde.

Den første komplette stereo-indspilning af operaen fandt sted i maj 1978 med Orchestre National de l'Opéra de Monte-Carlo - den blev genudgivet på cd i 2003.

                                        

                                                

Løsningen skal være os i hænde senest 20. december 2023.

Blandt afsendere af de korrekte svar trækker vi lod om CD-albummet Great Puccini med udvalg af komponistens operaarier sunget af den chilensk-amerikanske tenor, Jonathan Tetelman.

 

Seneste operaquiz


se løsningen

Vi har kun modtaget få korrekte svar på den seneste operaquiz. Ved lodtrækning har vi fundet en vinder, Inger Marit Kramer fra Aarhus, der modtager CD-albummet med tidligere Verdi-arier sunget af den italienske sopran Lucia Aliberti.
Vi siger tillykke med gevinsten!

Albummet sendes med posten en af de nærmeste dage.

Løsningen på quizzen kan man se her.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk