Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Operaquiz

Marts 2020
Denne CD-indspilning er præmien i den aktuelle operaquiz.

På denne side bringer vi med jævne mellemrum en operaquiz, hvor der hver gang kan vindes en spændende CD-indspilning.

Kun foreningens medlemmer kan deltage. Du er ikke logget ind som medlem. For at gøre det, klik på knappen [Log-ind]. Log-ind proceduren kræver medlemsnummer og password. Vend tilbage til operaquizzen og skriv dit svar.

Hvilken opera?

Denne italienske opera fik premiere i en fjern by, der i dag har den fjerdestørste befolkningstal i Europa. Byen blev grundlagt for godt 200 år siden og dens navn blev ændret hele 3 gange.

Operaens uropførelse fandt sted i et neoklassistisk teater, der kort tid efter blev revet ned for at gøre plads til byens konservatorium. De eneste overlevende dele var teatrets indgangsparti og en stor trappe, der i dag pryder konservatoriets foyer.

Operaen indledes med en ouverture der varer ca. 8 minutter og begynder med 3 ildevarslede orkesterakkorder i Es-dur spillet unisont af mæssingblæsere.

Der hersker en overtro om en forbandelse forbundet med operaen efter en amerikansk baryton i 1960 kolapsede og døde på scenen under 3. akt. Dette bevirkede at en af vor tids største sangere aldrig har optrådt med eller blot indstuderet operaens omfattende tenorparti.

En af operaens figurer deler efternavn med en verdensberømt spansk arkitekt, der er kendt for sine skulpturelle broer.

 


Løsningen skal være os i hænde senest 31. marts 2020.

Blandt afsendere af de korrekte svar trækker vi lod om CD-albummet Caruso 1873 med mindre kendte sange og arier sunget af Roberto Alagna.

 

Seneste operaquiz


se løsningen

Vi har fået ganske få korrekte svar på den seneste operaquiz. Blandt dem har vi ved hjælp af lodtrækning fundet en vinder: Edwin Spencer fra Risskov. Han modtager et CD-album med operaarier sunget af den franske tenor Benjamin Bernheim. Vi siger tillykke med gevinsten!

Albummet sendes med posten én af de nærmeste dage.

Løsningen på quizzen kan du se her.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk