arts Den Jyske Operas Venner
      Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Operaquiz

Sommer 2022
Denne CD-indspilning er præmien i den aktuelle operaquiz.

På denne side bringer vi med jævne mellemrum en operaquiz, hvor der hver gang kan vindes en spændende CD-indspilning.

Kun foreningens medlemmer kan deltage. Du er ikke logget ind som medlem. For at gøre det, klik på knappen [Log-ind]. Log-ind proceduren kræver medlemsnummer og password. Vend tilbage til operaquizzen og skriv dit svar.

Hvilket scenisk værk?

Værkets komponist blev født i en by i Seine-Maritime departementet i Normandiet. Hans forældre stammede fra et Alpeland og han studerede i en kort periode på et af landets konservatorier.

Han var en del af komponistgruppen, hvis navn er identisk med antallet af medlemmer. Hans musik, der er tonal dog med mange stærke dissonanser, karakteriseres som neoklassisk med elementer af senromantik, ekspressionisme og tolvtone-teknik.

Hans oeuvre omfatter 5 symfonier, 3 koncerter for instrument og orkester, adskillige klaverværker og kammermusik. Blandt hans dramatiske værker er operaer, operetter, balletter og oratorier - det, der er genstand for denne gætteleg, handler om en martyr og helgen, som i alder af blot 19 år, led en grusom død på torvet i Rouen. Udover koncertsale bliver værket en gang imellem vist i en scenisk udgave i operahuse. De berømte opsætninger i 1950-erne på Teatro San Carlo, La Scala og Pariseroperaen blev opført med Ingrid Bergman i den talte titelrolle.

En af orkesterstemmerne er skrevet for Ondes Martenot, et tidligt elektronisk musikinstrument hvis unikke klang blev brugt til at forstærke strygesektionen.

 
 Løsningen skal være os i hænde senest 15. august 2022.

Blandt afsendere af de korrekte svar trækker vi lod om et CD-album Arias med operaarier sunget af den amerikanske tenor Jonathan Tetelman.

 

Seneste operaquiz


se løsningen

Blandt alle korrekte svar på den seneste operaquiz har vi udtrukket en vinder: Helle Trap Friis fra Aarhus C, der modtager et CD-album Made for Opera med operaarier sunget af den amerikanske sopran Nadine Sierra.
Vi siger tillykke med gevinsten!.

Albummet sendes med posten én af de nærmeste dage.

Løsningen på quizzen kan du se her.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk