Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Operaquiz

marts 2024
Denne CD-indspilning er præmien i den aktuelle operaquiz.

På denne side bringer vi med jævne mellemrum en operaquiz, hvor der hver gang kan vindes en spændende CD-indspilning.

Kun foreningens medlemmer kan deltage. Du er ikke logget ind som medlem. For at gøre det, klik på knappen [Log-ind]. Log-ind proceduren kræver medlemsnummer og password. Vend tilbage til operaquizzen og skriv dit svar.

Hvilken operaarie?

Det er en af komponistens mest kendte sopranarier, der synges af operaens hovedperson tidligt i første akt.

Arien er et svar på improvisation fra en digter, en gæst til cocktailparty i en salon i Paris, som skrev en sang om en pige, der afviste en konge som sin bejler. Digteren kan ikke finde ud af at afslutte sangen, så partyets værtinde tager over og foreslår en slutning hvor pigen finder lykken hos en fattig studerende. Arien, der kun varer ca. 2,5 minut, er indledt af 7 takters klaverakkompagnement på scenen. Dens høje C repræsenterer hovedpersonens entusiasme for ideen om spontan, hensynsløs kærlighed.

Selve operaen, skabt på bestilling fra et wiensk teater, var oprindeligt tænkt som en operette, men komponisten fjernede talt dialog, hvilket gjorde værket tættere på en opera, der er frodigt orkestreret med fascinerende danserytmer. I partituret er der tango, foxtrot, one-step og svimlende wienervalse og polkaer, som en cadeau til det Wien, værket er bestilt til.

Operaen betragtes ofte som komponistens svage værk, fyldt af ”nostalgisk kærlighedsmusik”, med handlingen karakteriseret som ”genbrug af karakterer og hændelser fra stykker som La traviata og Flagermusen”.

                                        

                                                

Løsningen skal være os i hænde senest 15. april 2024.

Blandt afsendere af de korrekte svar trækker vi lod om CD-albummet med udvalg af operaarier sunget af den kinesiske tenor Chuanyue Wang, vinder af Den Internationale Vokalkonkurrence i Seoul, Korea, Vokalkonkurrencen Martini City of Mantova al Bibiena, og Det kinesiske kulturministeriums pris i Wen Hua Konkurrence.

 

Seneste operaquiz


se løsningen

Vi har modtaget en del korrekte svar på den seneste operaquiz. Ved lodtrækning har vi fundet en vinder, Inger Marit Kramer fra Aarhus C, der modtager CD-albummet Essence med udvalg af operaarier sunget af den lettiske sopran, Marina Rebeka.
Vi siger tillykke med gevinsten!

Albummet sendes med posten en af de nærmeste dage.

Løsningen på quizzen kan man se her.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk