Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Operaquiz

Maj 2020
Denne CD-indspilning er præmien i den aktuelle operaquiz.

På denne side bringer vi med jævne mellemrum en operaquiz, hvor der hver gang kan vindes en spændende CD-indspilning.

Kun foreningens medlemmer kan deltage. Du er ikke logget ind som medlem. For at gøre det, klik på knappen [Log-ind]. Log-ind proceduren kræver medlemsnummer og password. Vend tilbage til operaquizzen og skriv dit svar.

Gæt en operaby

Her skal der gættes byens navn samt operaens titel.

1. Byen med ca. 7 mill. indbyggere er den største på den arabiske halvø. Dens navn betyder dommerens have på oldpersisk og fåreindhegning på aramæisk. Byen danner ramme om en tysk romantisk opera, hvis titel har en vis lighed med en italiensk opera, komponeret 40 år tidligere.

2. En af verdens mest populære operaer, uropført i 1875, foregår i denne by og dens omegn. Operaens anden akt udspiller sig på en kro, hvor der bl.a. drikkes manzanilla, en tør sherry fremstillet af Palomino-druer. Byen har to gange været værtsby for en verdensudstilling.

3. Handlingen af denne italienske opera, hvor hovedfiguren er en pige på kun 15 år, udspiller sig i en by, der er hovedstad i en provins, beliggende på landets tredjestørste ø. Operaens mest populære arie begynder med ordene (i dansk oversættelse): En skønne dag vil vi opdage en snert af røg på havet i den fjerne horisont...

4. Den ene af komponistens to operaer foregår i en europæisk hovedstad med indbyggere, der udgør ca. 23 % af landets samlede befolkning. Operaen, baseret på et skuespil fra 1724, opnåede meget hurtigt større popularitet end originalen, men opføres meget sjældent uden for oprindelseslandets grænser. Den blev dog vist i David Putneys isceneættelse på festivalen i Bregenz i august 2005.

5. Seks personer udgør besætningen af denne opera, der har undertitlen De elskendes skole. Handlingen finder sted i en by med verdens ældste fungerende operahus og den historiske Folkeafstemningsplads, afgrænset af kongeslottet mod øst og den monumentale Sankt Frans-basilika mod vest.

 


Løsningen skal være os i hænde senest 31. juli 2020.

Blandt afsendere af de korrekte svar trækker vi lod om CD-albummet Mozart+ med operaarier sunget af den russiske sopran Olga Peretyatko.

 

Seneste operaquiz


se løsningen

Vi har fået ganske få korrekte svar på den seneste operaquiz. Blandt dem har vi ved hjælp af lodtrækning fundet en vinder: Hanne Friis fra Risskov. Hun modtager et CD-albummet Elle med franske operaarier sunget af den lettiske sopran Marina Rebeka. Vi siger tillykke med gevinsten!

Albummet sendes med posten én af de nærmeste dage.

Løsningen på quizzen kan du se her.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk