arts Den Jyske Operas Venner
      Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Operaquiz

maj 2022
Denne CD-indspilning er præmien i den aktuelle operaquiz.

På denne side bringer vi med jævne mellemrum en operaquiz, hvor der hver gang kan vindes en spændende CD-indspilning.

Kun foreningens medlemmer kan deltage. Du er ikke logget ind som medlem. For at gøre det, klik på knappen [Log-ind]. Log-ind proceduren kræver medlemsnummer og password. Vend tilbage til operaquizzen og skriv dit svar.

Hvilken opera?

Komponisten, der stammer fra Syditalien, har skrevet 12 sceniske værker i løbet af sit liv. Kun 3 af dem har opnået større popularitæt.

Operaen, hvis titel er genstand for denne gætteleg, er baseret på et skuespil af en fransk forfatter, der også har leveret plot til Puccinis storslåede drama fra 1900. Premieren fandt sted på et mindre teater i Via Rastrelli i Milano. Tenorpartiet blev sunget af Enrico Caruso og det var komponisten selv, der dirigerede værket.

Hver af operaens 3 akter udspiller sig i slutningen af 1800-tallet i et nyt sted i Europa: Sankt Petersburg, Paris og Berner Højland i Schweiz. Titelheltinden, en prinsesse, skal giftes med grev Andrejevitj, som dog såres dødeligt i duellen aftenen før det planlagte bryllup. Prinsessen sværger hævn, men forelsker sig i sin forlovedes morder.

Tenorarien "Kærlighed forbyder dig..." er en af de korteste operaarier overhovedet - den varer kun 1 minut og 51 sekunder og bliver ofte sunget til koncerter, især som ekstranummer.  
 
 Løsningen skal være os i hænde senest 31. maj 2022.

Blandt afsendere af de korrekte svar trækker vi lod om et CD-album Made for Opera med operaarier sunget af den amerikanske sopran Nadine Sierra .

 

Seneste operaquiz


se løsningen

Blandt alle korrekte svar på den seneste operaquiz har vi udtrukket en vinder: Ingeborg Kennebo fra Højbjerg, der modtager et CD-album Romantique med franske operaarier sunget af den russiske tenor Dmitry Korchak. Vi siger tillykke med gevinsten!

Albummet sendes med posten én af de nærmeste dage.

Løsningen på quizzen kan du se her.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk