Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap
                 

Operaquiz

Sommer 2019Denne CD-indspilning er præmien i den aktuelle operaquiz.

På denne side bringer vi med jævne mellemrum en operaquiz, hvor der hver gang kan vindes en spændende CD-indspilning.

Kun foreningens medlemmer kan deltage. Du er ikke logget ind som medlem. For at gøre det, klik på knappen [Log-ind]. Log-ind proceduren kræver medlemsnummer og password. Vend tilbage til operaquizzen og skriv dit svar.

Hvilken opera?

Denne samtidsopera er skrevet i slutningen af 1960’erne af en komponist og dirigent født i et europæisk land med 524 km lange kystlinje.

Den tyske libretto er skrevet af komponisten selv og er baseret på en historisk roman af en engelsk forfatter og humanist, der i sine senere år antog en interesse for mere spirituelle emner som parapsykologi og filosofisk mystik. Han døde som 69 årig, men til trods for, at han var en kendt og fremtrædende person, savnedes omtale af hans død i massemedierne, eftersom John F. Kennedy blev myrdet senere samme dag.

Musikken tager udgangspunkt i den hårde europæiske modernisme, der også findes hos avantgardistiske komponistkolleger som Pierre Boulez, Iannis Xenakis og György Ligeti. Det er et uhyggeskabende og til tider skingert klangunivers, der også er kendt fra gyserfilm af William Friedkin, Stanley Kubrick eller David Lynch, hvor lydsporet er skabt af komponisten.

Handlingen udspiller sig i Frankrig i 1600-tallet og er et opgør med et totalitært system hvor hovedpersonen er offer for en blanding af magtkamp, religiøst hysteri og politisk komplot. Operaen blev uropført med kun to dages mellemrum i to tyske byer, Hamborg og Stuttgart.

I København blev den vist på Det Kongelige Teater i 3 omgange, sidst i 2013.


 Løsningen skal være os i hænde senest 20. august 2019.

Blandt afsendere af de korrekte svar trækker vi lod om CD-albummet Lise Davidsen med operaarie og sange af Richard Wagner og Richard Strauss.

 

Seneste operaquiz


se løsningen

Vi har fået en del korrekte svar på den seneste operaquiz. Blandt dem har vi ved hjælp af lodtrækning fundet en vinder: Christian Bech Sørensen fra Lystrup. Han modtager CD-albummet Colori d'amore med den tyske koloratursopran Simone Kermes. Vi siger tillykke med gevinsten!

Albummet sendes med posten én af de nærmeste dage.

Løsningen på quizzen kan du se her.

 

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk