Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap
                 

Operaquiz

April 2019Denne CD-indspilning er præmien i den aktuelle operaquiz.

På denne side bringer vi med jævne mellemrum en operaquiz, hvor der hver gang kan vindes en spændende CD-indspilning.

Kun foreningens medlemmer kan deltage. Du er ikke logget ind som medlem. For at gøre det, klik på knappen [Log-ind]. Log-ind proceduren kræver medlemsnummer og password. Vend tilbage til operaquizzen og skriv dit svar.

Hvilken operaarie?

Denne tenorarie i f-mol stammer fra komponistens eneste opera og er samtidig hovedfigurens eneste soloarie i hele operaen.

Et orkesterforspil på 3½ minut og et recitativ indleder arien i 1. scene af 2. akt. Det er uden tvivl den mest inderlige og udtryksfulde musik, den 35-årige komponist nogensinde har skrevet. Den blev omskrevet i alt 18 gange før komponisten var tilfreds med resultatet.

Arien stiller enorme krav til sangeren. Åbningstonen i recitativets frase - i dansk oversættelse: "Gud! Hvilket mørke her! Hvilken grufuld stilhed!" - skal holdes længe og synges med tiltagende styrke fra et nærmest uhørligt pianissimo til et dundrende forte.

Operaen er udgivet som op. 72 og dens undertitel på dansk er "Triumf af den ægteskabelige kærlighed".


 Løsningen skal være os i hænde senest 31. maj 2019.

Blandt afsendere af de korrekte svar trækker vi lod om CD-albummet Colori d'amore med den tyske koloratursopran Simone Kermes.

 

Seneste operaquiz


se løsningen

Vi har fået nogle få korrekte svar på den seneste operaquiz. Blandt dem har vi ved hjælp af lodtrækning fundet en vinder: Lise Koefoed fra Middelfart. Hun modtager CD-albummet Addio del passato med den rumænske stjernesopran Angela Gheorghiu. Vi siger tillykke med gevinsten!

Albummet sendes med posten én af de nærmeste dage.

Løsningen på quizzen kan du se her.

 

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk