Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Løsning på operaquiz

marts 2024
 

Hvilken operaarie?

Det er en af komponistens mest kendte sopranarier, der synges af operaens hovedperson tidligt i første akt.

Arien er et svar på improvisation fra en digter, en gæst til cocktailparty i en salon i Paris, som skrev en sang om en pige, der afviste en konge som sin bejler. Digteren kan ikke finde ud af at afslutte sangen, så partyets værtinde tager over og foreslår en slutning hvor pigen finder lykken hos en fattig studerende. Arien, der kun varer ca. 2,5 minut, er indledt af 7 takters klaverakkompagnement på scenen. Dens høje C repræsenterer hovedpersonens entusiasme for ideen om spontan, hensynsløs kærlighed.

Selve operaen, skabt på bestilling fra et wiensk teater, var oprindeligt tænkt som en operette, men komponisten fjernede talt dialog, hvilket gjorde værket tættere på en opera, der er frodigt orkestreret med fascinerende danserytmer. I partituret er der tango, foxtrot, one-step og svimlende wienervalse og polkaer, som en cadeau til det Wien, værket er bestilt til.

Operaen betragtes ofte som komponistens svage værk, fyldt af ”nostalgisk kærlighedsmusik”, med handlingen karakteriseret som ”genbrug af karakterer og hændelser fra stykker som La traviata og Flagermusen”.Løsning:

Dorettas drøm: Chi il bel sogno di Doretta

Giacomo Puccini - La rondine (Svalen)


Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk