Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Løsning på operaquiz

Januar 2009
Elskovsdrikken

Apropos Elskovsdrikken

1.  Den italienske tekst til Elskovsdrikken, skrevet af Felice Romani, er en oversættelse af Eugène Scribes libretto til en fransk opera, uropført 20. juni 1831 på Théâtre de l'Académie Royale de Musique i Paris. Hvad hedder denne franske opera og hvem har komponeret den?

2. Nemorinos berømte romance Una furtiva lagrima fra 2. akt ledsages af en 9 takters lange orkesterintroduktion spillet af en harpe og et blæserinstrument. Hvilket instrument er der tale om?

3. Kvaksalveren Dulcamara har solgt Nemorino en flaske af den "magiske" elskovsdrik for 1 zecchino. For at skaffe penge til endnu en flaske, lader Nemorino sig hverve til soldat af sergent Belcore. Hvor mange hele flasker eliksir kan han købe for det modtagne beløb af 20 scudi?

4. Et af de talrige musikkonservatorier i Italien er opkaldt efter Gaetano Donizetti. Hvilken postadresse har denne uddannelses-institution?

 

Løsning:


1. Le Philtre, skrevet af Daniel François Esprit Auber

2. En fagot

3. 9 flasker. 1 zecchino svarede på Donizettis tid (begyndelsen af 19. århundrede) omtrent til ca. 2,2 scudi

4. Via Scotti 17, 24122 Bergamo (Istituto Superiore di Studi Musicali)

Der kom en del bud på denne adresse. De hyppigste var:

Via Arena 9, 24100 Bergamo - adressen på Museo Donizettiano (Donizetti-museet)

Casella Postale 1, 20060 Masate - adressen på Accademia Donizetti, som ikke har status af konservatorium. Det er en organisation, grundlagt i 1998, hvis formål er ved hjælp af forskellige kurser at videreuddanne sangere i den italienske bel canto-tradition.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk