Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Løsning på operaquiz

Januar 2023
Prins Taminos tryllefløjte

Apropos Tryllefløjten

1. En indspilning af en arie fra Tryllefløjten, inkluderet i en samling Musik fra Jorden, er sendt i verdensrummet med Voyager 1 og Voyager 2 rumfartøjer. Hvad hedder arien og hvem er på indspilningen (sanger, orkester, dirigent)?

2. En arie i Es-dur, baseret på en simpel nedadgående skala og beskedent instrumenteret for to klarinetter, to fagotter, to horn og strygersektion, finder sted i 1. akt, 4. scene. Hvad hedder arien og hvem i operaen synger den?

3. Tryllefløjten er Mozarts sidste opera. Hvad hedder komponistens første sceniske værk, benævnt ein geistliches Singspiel?

4. Hvem sang Nattens Dronnings parti til uropførelsen af operaen i Wien, og hvilken familierelation har den pågeldende til komponisten.

5. Hvad hedder en af de mest talentfulde tyske teatermænd i sin æra: en impresario, dramatiker, bygherre, skuespiller, sanger og komponist, født i september 1751, involveret på mange fronter i Tryllefløjten-projektet.
 


Løsning:


1. Nattens Dronnings anden arie: Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen • Edda Moser, ledsaget af Den Bayerske Statsoperas Orkester og Wolfgang Sawalisch

2. Dies Bildnins ist bezaubernd schön • Prins Tamino

3. Die Schuldigkeit des ersten Gebots (Pligten til Det første bud)

4. Josepha Hofer • Mozarts svigerinde

5. Emanuel Schikaneder

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk