Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Nyhedsbrev Nr. 1

Januar 2021
Poul Schierbeck og Fête galante

publiceret: 10.01.2021  9:10

Poul Schierbeck blev født i et musikinteresseret akademisk hjem og begyndte efter studentereksamen at studere jura. Han afbrød studierne til fordel for privat musikundervisning hos bl.a. Carl Nielsen og Thomas Laub. I begyndelsen af 1. verdenskrig gjorde han militærtjeneste som løjtnant, og 1916 fik han ansættelse som organist i Skovshoved Kirke, hvor han virkede til sin død 1949.

I årene efter krigen begyndte Poul Schierbeck at gøre sig gældende som komponist og fik i 1919 det Anckerske Legat. Det gav ham mod til at begynde på sit næste store projekt: operaen Fête galante der bygger på et skuespil af forfatteren Max Lobedanz. Schierbeck overtalte Lobedanz til at skrive skuespillet om til operalibretto, og i 1923 gik han i gang med at komponere.

I 1931 blev Fête galante opført på Det Kgl. Teater og samme år blev Poul Schierbeck knyttet til Det Kgl. Danske Musikkonservatorium som lærer i komposition og instrumentation. Med forbehold for evt. aflysning inviterer vi medlemmerne til et causeri om komponisten og hans værk der finder sted tirsdag 19. januar 2021 i mødelokalet i FO-byen, Frederiksgade 78B i Aarhus.

Causeriet illustreres med uddrag fra operaen optaget af Dacapo Records med bl.a. Dénise Beck, Bo Skovhus, Andrea Pellegrini, Gert Henning-Jensen og Morten Frank Larsen. Bemærk venligst at arrangementet først begynder kl. 19.15.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk