Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Nyhedsbrev Nr. 4

September 2021
Montserrat Caballé

Montserrat Caballé - hendes liv og karriere

publiceret: 22.08.2021  9:50

Den spanske diva Montserrat Caballé, der døde i oktober 2018 i en alder af 85 år, regnes som en af det 20. århundredes bedste sangere. Hun debuterede i Basel i 1956 og udviklede sin stemme til at blive en af sin generations smukkeste sopraner med speciale i sjældent opførte belcanto-operaer af Rossini, Bellini og Donizetti, men også af Verdi og Puccini.

Hun fik et gedigent internationalt gennembrud, da hun i 1965 med kort varsel erstattede Marilyn Horne i en opførelse af Donizettis opera Lucrezia Borgia i Carnegie Hall i New York. Siden har hun til langt ind i 2000-tallet sunget på de fleste store operascener verden over med et omfattende repertoire, der spændte fra middelaldersange og G. F. Händel til svejtsiske folkemelodier og Richard Strauss.

Caballé blev kendt for et bredere publikum, da hun sammen med Freddie Mercury, forsangeren i rockgruppen Queen, sang Barcelona i 1987. Sangen blev også anvendt som tema ved Sommer-OL i 1992 der netop afikledes i Barcelona. Senere udgav hun pladen Friends For Life, der indeholder duetter med bl.a. Johnny Logan og Helmut Lotti. Denne plade blev dedikeret til den afdøde Freddie Mercury.

Efter en række aflysninger pga. Covid-19 vil André Marcks, stor fan af sangerinden, fortælle om hendes liv og karierre på et medlemsarrangement, der planlægges til afholdelse mandag 13. september kl. 19 i mødelokalet i FO-byen, Frederiksgade 78B i Aarhus.

Causeriet vil blive illustreret med brudstykker fra Montserrat Caballés mange nærmest ikoniske operaindspilninger på plade, CD og DVD.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk