Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Nyhedsbrev Nr. 3

April 2019
Amadeus - Mozart og Salieri

Mozart og Salieri - myten om et mord

publiceret: 25.02.2019  8:40

Efter Milos Formans berømte film Amadeus om forholdet mellem de to komponister Antonio Salieri og Wolfgang A. Mozart har mange været i tvivl om, hvor autentisk filmen er i forhold til virkelighedens to komponister. Den russiske digter Pusjkin var den første, der dramatiserede myten om, at Salieri myrdede Mozart med gift, og siden skrev hans landsmand Rimskij-Korsakov en opera med udgangspunkt i samme historie.

Foredraget forsøger at afdække, hvad der er rigtigt og forkert i myten om middelmådigheden og geniet, der blev skabt længe før Amadeus fik premiere. Meget er blevet forvrænget i tidens løb. I dag ved de færreste, at Salieri var lærer for både Beethoven og Schubert, og at han skrev mange operaer, der var populære på hans egen tid.

Vi har inviteret journalist og forfatter Thomas Milholt til at belyse emnet. Thomas var ansat ved DRs klassiske musikkanal P2 og studerede italiensk opera under to længere studieophold i Rom og Firenze. Han vil nu grave i historien ved at se på Mozarts breve, og de fremstillinger på film og opera, der har støttet myten om Mozart og Salieri. Frem for alt sætter han fokus på den store karriere, de hver især havde som deres tids vigtigste komponister.

Foredraget holdes torsdag 6. juni kl. 19 i mødelokalet i FO-byen, Frederiksgade 78B, Aarhus.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk