Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap
Staatsoper Hamburg

Nyhedsbrev Nr. 3

maj 2022
Stasoperaen i Hamborg

Optakt til operaforestillingerne i Hamborg

publiceret: 25.04.2022  9:40

I forbindelse med operaturen til Hamborg forbereder vi gennemgang af de to operaer, vi skal se på scenen af Statsoperaen. De er som bekendt Mozart Figaros bryllup og Donizettis Don Pasquale.

Figaros bryllup er en af alle tiders mest spillede og elskede operaer. Musikken er vidunderlig, og den dramatiske dybde er bundløs. Men handlingen er kompliceret, tempoet er højt og forviklingerne står i kø for at snuble over hinanden.

Vi er i Sevilla, Spanien. Figaro planlægger sit bryllup med Susanna, men den gamle Bartolo forsøger at få Figaro til at gifte sig med husholdersken Marcellina. I mellemtiden gør grev Almaviva, kur til Susanna. Men grevinden og Susanna udtænker en plan, der kan vække Almavivas jalousi. Og så er der den unge Cherubino, der længes efter at forstå, hvad kærlighed virkelig handler om...

Don Pasquale er et af de få værker af Donizetti, der aldrig har forladt repertoiret. Plottet henter sin inspiration direkte fra commedia dell’arte, og karakterer i stykket forestiller dem, der almindeligvis er til stede i denne type komedie. Således repræsenterer Don Pasquale Pantalone, Ernesto Pierrot i kærlighed, Malatesta den listige Scapin, mens Norina repræsenterer Colombine.

Den ældre, rige ungkarl Don Pasquale har besluttet sig for at gifte sig – mest af alt for at irritere sin nevø Ernesto og gøre ham arveløs, fordi han nægtede at gifte sig med den rige pige, Don Pasquale havde udset ham. Det vil Ernesto imidlertid ikke, da han elsker Norina. Don Pasquale beder doktor Malatesta om hjælp til at finde en ung kone. Hvad han dog ikke ved er, at Malatasta er ven med Norina og Ernesto. Sammen spinder de tre et net om Don Pasquale.

Optakten finder sted torsdag 2. juni kl. 19 i mødelokalet i FO-byen, Frederiksgade 78B i Aarhus.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk