Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Nyhedsbrev Nr. 3

maj 2023
Regimentets datter

Regimentets datter på storskærm

publiceret: 26.04.2023  16:40

Vi slutter forårsæsonen med et festligt indslag: Gaetano Donizettis muntre opera Regimentets datter i en optagelse fra Donizetti-festivalen i Bergamo. La fille du régiment (som er operaens franske titel) er sat til en fransk libretto skrevet af Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges og Jean-François Bayard. Den blev uropført i februar 1840 af Opéra-Comique på Salle de la Bourse i Paris.

Donizetti var den eneste store italienske operakomponist, der blev inviteret til at skrive for Opéra-Comique, en højborg for den mest ægte franske musik og af en hybrid teatergenre, der blandede musik og drama. Det år hvor La fille blev uropført, 1840, er året, hvor Napoleons aske blev flyttet fra Saint Helena til Les Invalides i en nationalistisk feber, der greb hele Frankrig, og som udtrykkes af Donizettis opera på den glade og muntre måde som en krigskomedie. Værket blev hurtigt en populær succes delvist pga. tenorarien ”Ah! mes amis, quel jour de fête!”, der kræver ikke færre end otte høje C’er af sangeren.

Donizetti-festivalen præsenterer operaen i den originale franske version. Luis Ernesto Donas’ iscenesættelse drager en parallel mellem Napoleon-grenaderers heltegerninger og Fidel Castros barbudos, der repræsenterer Cuba som et sted, hvor to verdener konfronteres og støder sammen: den ene projicerer farverigt ind i fremtiden og den anden i sort og hvid, er låst fast i nostalgiske følelser om fortiden. Forestillingen er koproduceret med Teatro Lirico Nacional i Havana. På rollelisten er den unge spanske sopran Sara Blanch i hovedrollen som Marie. Den italienske baryton Paolo Bordogna synger Sulpice, mens rollen som Tonio overlades til den berømte og karismatiske amerikanske tenor John Osborn.

Fremvisningen finder sted tirsdag 6. juni kl. 19 i mødelokalet i FO-byen, Frederiksgade 78B i Aarhus.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk