Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Løsning på operaquizzen

Marts 2014
Natalie Dessay som Lucia di Lammermoor

Apropos Lucia di Lammermoor

1. Donizettis opera er baseret på Sir Walter Scotts fortælling The Bride of Lammermoor, der igen bygger på en virkelig familietragedie, som Scott havde hørt som dreng fra sin moster Margaret Swinton. Hvad hedder den oprindelige heltinde, som Scott har givet navnet Lucy Ashton i sin roman?

2. Den berømte sekstet fra Lucia ”Chi mi frena in tal momento” blev i 1908 registreret for første gang på plade. Hvilket selskab har indspillet sekstetten og med hvilke sangere i de tre hovedroller som Lucia, Edgardo og Enrico?

3. Den lige så berømte virtuose kadence med fløjte i slutningen af arien ”Ardon gli incensi” i Lucias vanvidsscene er højest sandsynligt ikke skrevet at Donizetti, idet den først dukker op i 1889 i en række forestillinger på Palais Garnier i Paris med Nelly Melba i titelrollen. Hvem er den formodede ophavsmand til kadencen?

4. Den australske diva Joan Sutherland var en af de berømteste fortolkere af Lucia di Lammermoor. Hvor og hvornår debuterede hun i en scenisk opførelse af Donizettis opera, og hvem var de tre kunstnere, der iscenesatte, dirigerede og sang tenorrollen i denne forestilling?

 

Løsning:


1. Janet Delrymple

2. Pladeselskabet Victor - Marcella Sembrich Kochanska (Lucia), Enrico Caruso (Edgardo) og Antonio Scotti (Enrico)

3. Nelly Melbas sanglærer, Mathilde Marchesi

4. Royal Opera House Covent Garden i London i 1959. Franco Zeffirelli (instruktør), Tullio Serafin (dirigent) og Kenneth (Ken) Neate (tenorparti som Edgardo)

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk