Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Løsning på operaquiz

Maj 2010
Rådhuset i Hohenems

Hvilken musikbegivenhed?

Denne årligt tilbagevendende kulturelle begivenhed er med sine 30.000 besøgende om året vel nok en af verdens mest betydningsfulde af sin art. En del af dens tradition er at pleje unge talenter i begyndelsen af deres karriere, ved at giver dem mulighed for at optræde for et internationalt publikum. Begivenheden blev grundlagt i 1976 af den verdensberømte, nu afdøde, tyske baryton og foregik indtil 1991 i en lille idyllisk by med et indbyggertal på cirka 15.000 i den allervestligste del af et land, der er kendt for sine fornemme musiktraditioner.
I den efterfølgende periode, under restaurering af hoveddomicilet, blev forskellige byer og landsbyer i området benyttet som spillesteder. Siden 2001 har eventen foregået to steder; udover det oprindelige hovedsæde også i den nærliggende landsby, Schwarzenberg. Tusindvis af kunstnere - sangere og instrumentalister - har optrådt dér, bl.a. den kanadiske akkordeonist Joseph Petric, der sammen med tenoren Christoph Prégardien gav koncert 4. september 2009.
I økonomisk henseende er foretagendet også noget af en sjældenhed: det er en privatejet organisation, der klarer sig uden offentlige tilskud. Programmet for i år indeholder omkring 70 arrangementer, der afholdes i fire forskellige perioder fra 7. maj til 17. oktober.

 

Løsning:

Festivalen

Schubertiade

i Hohenems

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk